Ин йога – подхранване на бъбреците

Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

В даоизма светът се разглежда през призмата на Ин и Ян. Ин е тъмна, хладна, приемаща енерия. Ян е топла, ярка, разширяваща се, активна енергия. Ян се храни от Ин. Ако сме постоянно активни, Ин не може да ни захрани и се чувстваме изтощени.

Денят е ян, нощта е ин. Всяка нощ ние храним жизнената си сила чрез потапяне и дълбоко отпускане в мрака. За съжаление, в днешно време малко хора имат дълбок и ползотворен сън.

В тази сесия ще поставим фокус на бъбреците и техния меридиан, тъй като те според ТКМ (традиционна китайска медицина) са хранилището на субстанцията на живота. Те са плътен ин орган и са първоелемента вода, но имат и ян функция. Левият бъбрек е Ин, а десният е Ян. С годините водата в тялото ни намалява и енергията Ци в бъбреците отслабва. За това е важно да се грижим и подхранваме тази ин енергия, която ни осигурява правилна обмяна на веществата, регулиране на течностите в организма и овлажняване на останалите органи. В ТКМ бъбреците са свързани както с половата система, така и с ендокринните жлези. Ако енергията в бъбреците е отслабена, започват дегенеративни процеси, можем да страдаме от остеопороза, болки в кръста, често уриниране, или задържане на урина, подпухване от задържане на течности, нарушени полови функции, безплодие.

Цялата ин йога практика е насочена към култивиране на Ин енергия, като ще работи специфично и с меридиана на бъбреците, както и с други техники за лубрикиране на ставите и успокояване на емоциите. Емоциите също се свързват с елемента вода и когато тя е в застой, или пък бушува в нас, то и емоциите ни отразяват това състояние на водата. Ще обърнем внимание и на правилното дишане, за да протича правилно енергията в тялото.

Ин йогата е пасивна и бавна практика, като позите се изпълняват близо до земята и се задържат между 3 и 5 минути. В часовете се работи и със звуци, мантри, дихателни техники. Използват се помощни средства, като болстери (цилиндрични възглавници), блокчета, възглавнички и одеала.

В тази практика ще подхраним Ин енергията си, за да потече нектара на спокойствието и да изчисти притесненията и страховете ни, които седят на пътя ни към свободата.

Водеща: Деви – www.deviflow.com/devi

Цена: 13 лв

Важат карти Мултиспорт и Мандала

Запази своето място на 0894488809

info@yogamandala.net