Четирите архетипа на вътрешната ти луна
Включва:
  • 4 едночасови женски практики
  • Девойката в теб
  • Майката – Изкусителка в теб
  • Шаманката в теб
  • Мъдрата жена в теб

Замисляла ли си се, че в теб живеят повече от една жена?

 

Има една, която е устремена, планира и се движи уверено с ритъма на сърцето си.
Има една, която е чувствена, мека, плавна и омайна.
Има една тъжна, раздразнителна, апатична, същевременно осъзната и смирена.
Има и една мъдра и разбираща, дълбока и проникновена.

 

Да, всички те търсят своята хармония в теб в различните фази от Вътрешната ти Луна (месечния ти цикъл).
Ние, жените, имаме 28 дневен биологичен цикъл (между 26 и 32 дневен се смята за здравословен). Този ритъм при жените се нарича инфрадианен (месечен цикъл или Вътрешната ни Луна).
Този часовник, който започва да тиктака по време на първата менструация, засяга мозъка ни, метаболизма ни, имунната ни система, микробиома ни, реакцията на стрес и размножаването.
За да оптимизираме истински здравето си и живота си, ние трябва да започнем да организираме живота си около нашите инфрадианни ритми.

 

С други думи, нуждаем се от радикално нов подход как избираме храната си, какви тренировки избираме, какви дейности и как работим, така че да подкрепяме биологията си, а не да вървим срещу нея.
Тоталната жена е тази, която живее според Вътрешната си Луна и организира месеца си спрямо нея. Тя знае кога има пик и кога спад на енергията, според варирането на основните си женски хормони и как да организира времето си в нейна подкрепа, така че да е винаги заредена и свежа.
След като знаем, че сме подвластни на месечния си цикъл, можем да приемем женската си природа, която е като вълната – с пикове и спадове.
При 28 дневен цикъл се оформят 4 седмици, в които хормоналният ни коктейл се променя, ние проявяваме 4 типа поведение, обособени в 4 архетипни образа.
Нашите емоционални тела са в състояние на постоянен цикличен поток – ние сме подвластни на хормоните, които се синтезират в тези 4 седмици и те са с различен заряд. Запознавайки се с различните архетипи, можем да започнем да различаваме енергиите им и как те се манифестират в нас, за да ги управляваме в наша подкрепа, а не да сме пометени от емоционалните вълни. Ето и 4- те фази на месечния цикъл. Срещни се и практикувай подходящи упражнения за:
Девойката в теб
Майката – Изкусителка в теб
Шаманката в теб
Мъдрата жена в теб

 

Тук можеш да видиш част от първата практика – Девойката в теб

 

 

 

ВЗЕМИ СЕГА ОТ ТУК