Работата, която започвате сега, при новолунието в Скорпион през 2021г., ще бъде завършена при Пълнолунието в Скорпион и мощно лунно затъмнение на 16 май 2022 г. Но следващите две седмици са най-активни по отношение на дефиниране на новата посока. 

Затова е добре да осмислите как насочвате енергията си сега, защото обуславяте нейната посока в следващите 6 месеца! 

Всяко новолуние представлява началото на нов цикъл.  Това е най-добрият момент от месеца, за да изчистим съзнанието си, да преосмислим целите си, да посадим семена и да определим намерения за бъдещите времена. Това Новолуние обаче се случва в мистичния, потаен, дълбинен и трансформативен Скорпион. 

Ако не обичате промяната, то пригответе се да изровите от дълбините си скрити залежи на тревожност, които ще имате възможност да преобразувате, защото сигурността и стабилността на плановете са отживелица. 

Ноември – предпоследния месец от годината е наситен с дълбинната, магическа енергия на фиксирания воден знак Скорпион, който може да ни разклати из основи на това Новолуние. Призовавайки ви да влезете в контакт със сенчестата страна на живота, неговата цел в крайна сметка е да признаете и празнувате своята вътрешна истина. А тя изисква безкомпромисна честност първо със себе си. 

Скорпионът има двама галактически пазители. Неговият съвременен владетел, Плутон, управлява несъзнаваното – частите от нас самите, от които се отричаме и дори проектираме върху други хора. Преди ледената планета джудже да бъде открита с телескоп през 1930 г., Скорпион (заедно с Овен) са управлявани от Марс, свирепата, борбена планета-воин. Така или иначе, това космическо силово поле е мощно. Бурни емоции могат да възникнат при това Новолуние – и независимо дали те се изразяват вътрешно (Плутон) или външно (Марс), преживяването може да бъде едновременно възбуждащо и обезпокоително. Така че е добре да стартирате дихателни практики и медитация на това Новолуние, за да можете да менажирате дълбоките енергийни трансформации. 

Потискали ли сте някакви „отрицателни“ чувства, като ревност или гняв? Ако е така, те биха могли да избухнат като гореща лава от спящ вулкан. Вместо да отричате безпокойството си, намерете здравословен начин да освободите и преобразувате тези сдържана емоция. Всичко започва с признанието, че в нас има тъмнина и допускането, че тя е приемлива. 

Точно сега имаме шанс да се почувстваме още по-свързани с интуицията си и да добием нови умения да плуваме в мощни и сложни чувства. 

Близостта до затъмнението и противопоставянето на Уран предизвикват сериозна промяна.

Това конкретно новолуние може да се почувства още по-интензивно и променящо играта, тъй като пада в рамките на същия месец и само две седмици преди лунното затъмнение в неговия противоположен знак. Затъмненията носят големи разклащания и внезапни промени и това Новолуние служи като мост за тази енергия.

Основният аспект, който прави, е противопоставянето на Уран, планетата на промяната и бунта, в Телец, което може да предизвика безпокойство и желание да се освободите от тежките и непреработени енергии на миналото. Трябва да се изправим пред празнотата и бездната, които се крият между унищожаването на познатото и създаването на бъдеще, все още непознато и несигурно. Скорпионът изисква да пуснем човека, който сме били, за да можем да се превърнем в това, което сме в светлината на нашата най-висша вътрешна истина.

Очаквайте неочакваното и тласък, за да се движите в съвсем нова посока, особено когато става въпрос за печелене на пари, съвместни ресурси и интимност, тъй като това са областите на живота, които Телец и Скорпион управляват.

Въпреки че опозицията на Новолунието на Скорпион спрямо Уран може да предизвика шокове в системата – за добро или лошо – сладък, приятелски секстил между пратеника Меркурий в търсещ баланса въздушен знак Везни и ориентирана към отношенията Венера в огнен истинолюбив Стрелец също се случва в деня на Новолунието, което може да улесни справянето с предизвикателствата. Свързването с най-близките ще се случва по-естествено и сърдечно, а директните, нефилтрирани разговори могат да ви накарат да се почувствате подкрепени, докато се ориентирате във всякакви необичайни обрати, които възникват сега.

Скорпион: Смърт, прераждане и радикална трансформация

 

Скорпионът е Ин, Вода и Фиксиран знак: когато Новолуние се случи във Вода, архетипът е по-силен и Скорпионът може да се счита за най-емоционално интензивен от всичките дванадесет знака. Скорпионът корелира с всички онези взаимоотношения, които включват някаква форма на сливане, сливане с друго: тя е свързана с интимност, доверие, сексуалност и с онези бизнес партньорства, в които участват споделените финанси.

От страданието са се появили най-силните души; най-великите герои са покрити с белези. “ – Халил Джубран 

И Плутон, и Скорпионът са свързани с нашите несъзнавани желания и вътрешните ни конфликти, с всичко онова, което крием  и потискаме, с най-дълбоките ни рани, със своята сянка, с това, което не можем да видим в себе си. И двата архетипа също корелират с еволюционните намерения на нашата Душа и това Новолуние ни приканва да се изправим срещу нашата болка, нашата уязвимост, нашите потиснати желания и да си възвърнем всичко, което сме.

Поканата на тази планетарна конфигурация е да намери свобода, като се освободим от привързаностите, да се научим да оставаме в празнотата и да се взираме в бездната без страх., да освободим контрола, да освободим съпротивата срещу промяната и да се доверим, че това, което трябва да бъде, ще намери своя път.

Какво по-подходящо време от това да поработим малко върху своите взаимоотношения… 

Всички се раждаме на тази земя от взаимоотношенията между майка ни и баща ни. Израстваме и изграждаме нашият вътрешен образ за себе си през взаимоотношенията с най-близките ни значими хора… И през целият си живот сме във взаимоотношения… Семейни, Любовни, Приятелски, Работни… Всякакви… В Това поле на Живота е възможно да преживеем много болка и много радост…. Сякаш едни от най-важните уроци и умения, които учим в тела на земята е как да бъдем в отношения… Как да участваме… Кака да ги разбираме… Как да ги строим… Как да преживяваме радост, екстаз и разгръщане в отношенията си…..

И често е трудно, друг път правим пробив и разчупваме моделите си.

Все пак живеем във времена, в които можем да почерпим много мъдрост, подкрепа, знания, опит и практики, които да ни помогнат да навигираме себе си през този океан „Взаимоотношения“, така че пътуването ни да е пълноценно и щастливо… Така че дори бурите да ни извеждат до по-красиво и свързано състояние по Между ни…. Да се Обменяме Чисто….

Виждаме, че в момента се изгражда нова парадигма във взаимоотношенията. В новото време те вече не могат да бъдат връзки и да ни завръзват в ситуации, в които някой прави компромис със сърцето си. Важно е да намерим този нов начин на свързване през чистотата и невинността на сърцата ни.