Декември е месец, пълен с революционна и трансформираща енергия. 2020 г. беше предназначена да бъде година на възнесение, пробуждане и промяна. През цялата година ставахме свидетели на енергийни пренстройки, в които светът събличаше старите си одежди и търсеше нови начини да се справя с предизвикателствата.

  

През целия този месец имаме Слънчево затъмнение, Слънцестоене, специално Пълнолуние и съдбоносното подреждане на Юпитер и Сатурн, което е известно като Великият съвпад.

Докато Великият съвпад се случва на всеки 20 години, през последните 200 години той се е състоял предимно в земни знаци. Но тази година се разгръща във въздушния знак на Водолей.

Тъй като Юпитер и Сатурн се подреждат във Водолей за първи път от векове, стартирайки нов 200-годишен цикъл, също се смята, че въвежда Ерата на Водолея и донася галактически активирания, които ще помогнат на нашата планета да се издигне до по-високи честоти.

Няма съмнение, че декември е голям, смел и натоварен месец. Но е важно да имате предвид, че това е само началото.

Макар че има толкова много активация на енергия, които се разгръщат за нас този месец, вероятно няма да ги разберем напълно, докато не навлезем по-дълбоко в заешката дупка.

7 декември Лунно колебание

Когато Луната е в квадратна линия (90 градуса) спрямо Лунните възли, имаме това, което е известно като Лунно колебание. Лунното колебание обикновено се извършва по време на Коридора на затъмненията, което е времето между две затъмнения. Това може да донесе повишена енергия, която ни кара да се чувстваме извадени от равновесие или малко „колебливи“. Лунните колебания наистина носят несигурност, но именно чрез преходи през неизвестното можем да израстваме.

10 декември – Плутон в квадратура с Ерида

Плутон е планетата на смъртта и прераждането, докато Ерида е планетата на раздора. Тези две енергии могат да предизвикат летлива енергия. Важно е да се има предвид обаче, че тези две планети разбъркват нестабилността само когато има растеж и промяна, които трябва да се направят. Ако нещата се чувстват хаотични или неуредени в живота ви по това време, запитайте се – Как съм призован да се засилвам и да раста през това?

12/12

1212 е мощно ангелско число, което показва цялост и завършеност. Това е и цифров код, който помага да активираме нашето светлинно тяло. Когато светлинното ни тяло се активира, можем да придобием ново разбиране за измерението на времето и пътуването до по-висшите сфери, независимо дали астрално или в сънищата. 1212 също е свързан с Меркаба.

14/15 декември – пълно слънчево затъмнение на новолуние в Стрелец

Това Пълно слънчево затъмнение носи прилив на нова енергия, което показва нови начала, но също така и голяма промяна. Пълният обхват на тези нови начала или промени може да не бъде осъзнат веднага. Има определен елемент от нещата, които са скрити или не са напълно изложени, но каквито и семена да бъдат засадени на този ден, в крайна сметка ще покълнат, силни и високи. Използвайте тази енергия, за да се отворите за нови идеи, мечти и намерения.

15 декември – Хирон – раненият лечител илиза от ретроградие

Хирон, астероидът, свързан с изцелението, се връща в директен ход, след като е бил ретрограден от юли. Докато Хирон пътуваше ретроградно, раните от нашето минало може да са се появили отново, за да бъдат преразгледани . Сега с прякото пътуване на Хирон можем да извлечем нова мъдрост и сила от всичко, през което сме преминали.

17 декември – Сатурн навлиза във Водолей

Сатурн навлезе за кратко във Водолей по-рано тази година от март до юни, но сега той отново се намира във Водолей, където ще остане през следващите 2,5 години. На лично ниво това означава края на кармичния цикъл и началото на нов. Сатурн е Властелинът на Кармата и когато се превключва от знак в знак, той носи нов набор от уроци, предизвикателства и растеж. Погледнете назад как сте узрели през последните няколко години. Празнувайте работата, която сте свършили, и знайте, че Сатурн има тенденция да оставя огромни награди там, където сме си свършили работата. На глобално ниво движенията на Сатурн тази година изглежда са съвпаднали с блокировките. Сатурн ще се върне в същата позиция, в която беше на 21 март 2020 г., така че може да видим разгръщащи се теми в този момент.

18 декември – Слънце в Галактическия център

Смята се, че центърът на нашата галактика е разположен на около 27 градуса в Стрелец. Докато Слънцето се подрежда в тази позиция на зодиака, ние изпитваме галактическа, високочестотна енергия, която лъчи надолу към Земята. Тази висока вибрационна енергия може да се използва за манифестационна работа, алхимия, ритуална работа и много други! Почувствайте повишените енергии на този ден и ги използвайте, за да презаредите живота си!

19 декември – Черна Луна Лилит в съвпад с Уран

Това носи революционна енергия. Каквото и да е потиснато, има силата да се издигне на повърхността за освобождаване. Това е освобождаваща енергия, която може да ни помогне да продължим напред, ако сме се сдържали. На глобално ниво това изравняване може да донесе новини за околната среда.

20 декември – Юпитер навлиза във Водолей

Юпитер прекарва 12 месеца във всеки знак от зодиака, така че неговото разположение посочва темите за следващите 12 месеца. Юпитер, преминаващ в знака Водолей, показва фокус върху хуманитарните усилия, изграждането на общността, изцелението и фокусирането върху нашето колективно съзнание. Юпитер е носителят на експанзия и изобилие и ще хвърли светлина върху определена област от живота ни, помагайки ни да съберем наградите и даровете. Юпитер е бил за последно във Водолей през 2009 г.

21/22 декември – Големия съвпад / Слънцестоене / Сезонът на Козирога

Това е черешката на тортата на декември и носи не само сСлънцестоенето и началото на сезона на Козирога, но и подравняването на Юпитер и Сатурн при 0 градуса Водолей.

Това подреждане на Юпитер и Сатурн, известно като Големия съвпад, ни въвежда в нова ера. Има толкова много неща за разопаковане за тази вълшебна дата и защо тя е изключително важна тази година. Пълната прогноза ще споделя в следващия бюлетин.

Заедно с Великия съвпад, 21 декември също се смята, че е ден, в който планетата претърпява процес на възнесение в по-високи честотни ленти. С разширяването на честотата на планетата, ние също можем да разширим собствената си честота и да отключим нови дарове, способности и умения за проявление.

23 декември – Марс в квадарт с  Плутон

Това е окончателното подравняване на Плутон на Марс в серия от три. Марс Квадрат Плутон обикновено е летлива енергия, която показва повишена възбуда, разочарование и дори гняв. През цялата година тези подреждания съвпаднаха с протести, които се виждаха по целия свят по различни причини. Тъй като това е финалът на тези подреждания, надяваме се да получим усещане за по-дълбоко разбиране, което след това ни позволява да продължим напред, чувствайки се чути и видяни.

29/30 декември – Пълнолуние в Рак

Това Пълнолуние е специално, защото е второто Пълнолуние в Рак,  което преживяваме тази година. Първото такова апълнолуние беше затъмнение, което се случи в началото на януари. Енергията на това Пълнолуние не е толкова силна, колкото Затъмнението, и показва обръщането на нова страница. Около това Пълнолуние има силна енергия на изцеление поради астероида Хирон, който е много активен. Тъй като това е Рак Пълнолуние, в този момент може да се чувстваме и изключително чувствителни.

Статията е по материал от https://foreverconscious.com/