Домът на Деви

Съзвездие Дом

Добре дошли в съзвездие Дом. След дълги години, в които търсех значението на израза “у дома” и предвид, че не познавам кръвния си корен и няма земя, на която да знам, че принадлежа, аз избродих доста места в търсене на външния дом. Сменяла съм много жилища през живота си, като всяко превръщах в дом и след това напусках. Създала съм със съмишленици и две пространства за практика – едното в центъра на София, другото в Априлци – Йога Мандала през 2007 и Тринити ритрийт център в Априлци. И двете сега си имат своите собственици, които продължават делото, а за мен дойде време да обособя едно пространство на топлината, уюта и грижата съвсем близо до София.

Това е място, което мога да нарека дом, защото в него хората връщат пламъка в очите си. В крайна сметка стигнах до заключението, че Домът е състоянието, в което светлината струи от очите ти. Това пространство е покана за всеки да се завърне У дома си. В това Съзвездие Дом, което е чувството на принадлежност на тялото към Душата ни, а на Душата ни към Океана на Духа.

Домът на Деви

Интересно е, че още преди години, когато търсех земя, бях обещала на дъщеря ми, че един ден пред спалнята ни ще има череша. И когато намерих къщата, която днес наричам Домът на Деви, първото нещо, което забелязах беше черешата пред спалнята. Всяка сутрин като отварям очи виждам нея – цъфнала през пролетта, натежала от плод през лятото, нежно пускаща листата си през есента и красиво оголена и снежна през зимата. И така, дали Душата ми е знаела за тази череша, не знам, но знам, че така разпознах къщата като правилната. А тя беше чакала 3 години, в които никой не я беше разпознал за своя. Беше дочакала точната подредба на небесните тела, срещата ми с човек, благодарение и на когото успях да я купя, моментът, в който бях продала апартамента си и разполагах с половината сума да я платя… Това е поредното доказателство, че което е за теб ще те чака, колкото е нужно…

Винаги съм искала да споделям благата си, затова реших да превърна Домът на Деви в дом за всеки, който търси блясъка в очите си. Това място е посветено на блясъка на Душите ни, които живеят в телата ни. Желанието ми е тук всеки да се докосне до безусловната любов на Душата си към личността, към тялото и да се завърне у дома си.

Тук ще се провеждат уикенд ритрийти и еднодневни семинари. Вижте предстоящите събития.

 

 

Как да стигнете:
Моля следвайте тези два пина, за да стигнете до къщата. Не гледайте други указания в гугъл мапс. Като стигнете на първия пин, тогава отворете другия. Имайте предвид, че последните 800 м са черен път, но е съвсем проходим и за леки коли.
Първи пин:
Ето как изглежда пътя и със снимки: 
След площада на с. Кътина карате нагоре и стигате до една табела от дясно – ДГ Кременица.
Преди нея завивате вдясно. Карате до края, където има един контейнер и там завивате надясно по ул. Акация.
Карате докато стигнете до друг голям контейнер за боклук и там асфалта свършва.
От там, нагоре в ляво започва черен път около 900 м.
 Когато стигнете до една кръгла плоча, завивате надясно и след 200 м от ляво ще видите един червен покрив, спирате до ореха и влизате 🙂