fbpx

Дао на взаимоотношенията

Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Той – Тя и Ние
Енергия за двойки и необвързани

На ежедневна база общуваме с много хора, може би повече, отколкото когато и да било в човешката история. Но успяваме ли наистина да се свържем с човека, който стои срещу нас, или просто му даваме частица от своето безценно време, колкото да “изпълним задължението си”. А дали след всички тези повърхностни ежедневни срещи, много често не прилагаме същото отношение във връзката си с приятели, роднини и романтични партньори?

Това е едва връхчето на един много по-голям айсберг на болката от, която всички сме страдали и страдаме, а именно невъзможността ни да влезем в хармонични взаимоотношения както със себе си, така и с хората около нас.

Дао е пътят. Думата произхожда от Индия – Дхарма, в Япония се среща като До. Животът ни поставя на много пътища, имаме пътя на мира, имаме и пътя на войната, пътя на любовта и на омразата, но какъв е пътя на взаимоотношенията? Той включва в себе си всички останали пътища, защото само двама души, които осъзнато вървят по собствените си пътища, преодоляват собствените си бариери и лимитации, могат да намерят силата, смирението и приемането в себе си за да отворят и споделят своят път, да намерят нещата, които обединяват пътищата им с другите, а не тези, които ги разделят.

И това ни поставя на пътя на взаимозависимостта, или това, което ние наричаме “Дао на взаимоотношенията”.

В рамките на семинара, ние ще осъзнаем нашите тела и личната ни енергия, за да усетим собствената си независимост като отделна цялост. След това ще свържем отделните единици заедно, за да получим не двойки, а нули. Нулата, като символ на Дао, е средата, мястото на безкрайността, отсъствието на съпротивление и пълен баланс и хармония. И за финал, ще енергизираме и раздвижим тези нули за да усетим как нулата, винаги възвръща идеалната си форма, без значение от напрежението което околната среда упражнява върху нея.

За кого е този семинар?

☯ За всички изследователи на вътрешния свят, търсачи на истината и за тези, които не желаят да пилеят жизнената си сила, а искат да се носят по потока на баланса и хармонията.

☯ За двойки и необвързани хора, които търсят начини да увеличат свързаността и свободата си.

Очаквайте да преживеете:

☯ Доверие, стабилност, движение, устойчивост, приемане-отхвърляне чрез:

☯ Медитация, взаимодействие, допир, дишане, енергийни практики – самостоятелни и с партньор.

☯ Резултатът – повече свързаност и свобода, повишаване на личната енергия и хармонично взаимодействие в партньорството.

Обмен 30 лв единичен билет
50 лв за двойка

Само с предварително записване чрез попълване на бланка при натискане на бутона присъствие и на +359 890511609

Водещи: Дани Липчев и Деви

За Дани и Деви:

Дани и Деви имат сходни интереси, които изследват всеки през личния си път. Когато се срещат, те ясно усещат резонанс, който искат да споделят с всеки на Пътя.

Деви (Теодора Рачева)

След дълги години, в които усещах че има и нещо повече от това, което очите ми виждат, аз изследвах, търсих и експериментирах всевъзможни практики, които да ми помогнат да намеря вътрешен пристан. Този стремеж ме отведе в Индия, Бали, Непал, Бутан,Тайланд, Щатите и много други страни, където срещите ми с интересни и различни хора допълваха картината ми и предизвикваха още по-голям глад за вътрешно познание.

Първата ми страст по пътя към себе си беше йога, с която се срещнах в Лондон, докато завършвах магистратурата си там. Този повратен момент ме тласна в посока, която бързо пренареди вътрешният ми свят и ми помогна да се фокусирам, концентрирам и да намеря комфорт в собственото си тяло. След като опитах всички възможни стилове йога, се обучих с 200 часов трейнинг по Прана флоу йога на Шива Рей.

Интересът и влечението ми към медитацията ме срещнаха с невероятни канали, като Солара Ан Ра и Хари Баба, и получих посвещения в древни тантрически техники, като Диханието на кобрата, и активации в многоизмерните пространства. Имам инициации в Рейки II ниво, Каруа рейки, Виолетов пламък и други, които ми помагат да подържам енергията си висока.

Срещата ми с акро йога беше повратен момент в живота ми. След като дълги години бях практикувала самостоятелно йога, открих колко е безценно е да практикуваш с партньор.

Практиката ми по йога и енергийни работа беше допълнена в един момент от семейните и системни констелации, които изучавах в рамките на 5 години във френската, италианска и немска школа.

Всички тези срещи, опитности и обучения ми дават възможност умело да впилтам мъдростта на констелациите с мистиката на йога, лечебният ефект на етеричните масла и силата на мисловните утвърждения. Животът ми е въплъщение на това, което споделям в часовете си.

Пътешествията и различните школи, в които съм се обучавала оформят способността ми да срещам Изтока и Запада в часовете ми. Ще се радвам да се срещнем лично и да споделим мигове на осъзнатост.

Дани Липчев

Занимавам се с йога и бойни изкуства и в момента уча за инструктор по УШУ в НСА. Преди да се кача на този път преди около 5 години, се движех в много различен коловоз. Завърших Международен Бизнес с Японски в Англия, живях година в Япония, работих в няколко гигантски корпорации, изучавах точни науки и имах изключително критичен и материален поглед към света.

Успях да преодолея негативните си нагласи към живота с навлизането си в света на йога. А вратата към този път ми показа баща ми, който беше достигнал до същото заключение но 5-6 години по рано. Той ми разказваше много, но бидейки своенравния бунтар, който бях, ми отне години докато стана готов, но както се казва, крушата не пада много по-далеч от дървото.

Последните години, откакто се върнах в България се уча как да балансирам материалните и духовните търсения и как да издигам съзнанието си, запазвайки краката си здраво стъпили на земята. Това е трудна задача, в която намерих помощ от света на бойните изкуства.

Започнах да се интересувам от тях още докато живеех в Япония но се занимавам с тях, от едва 2 години, когато в следствие на разминаванията между очакванията ми за света и реалностите, трябваше сериозно да преосмисля всичко което правех и да започна отначало.

В процеса на търсене на оптимална функционалност на тялото и движението, започнах да изследвам човешката структура и анатомия. Там се породи интереса ми към тайландския масаж и различните други техники за лечебно взаимодействие с тялото. Десетки семинари по-късно, това е едно от най-добрите умения които нося в арсенала си.

В йога се казва че има 5 способа за движение на енергията. Това са движение, докосване, звук, внимание и дишане. Моята цел е да изуча и да се усъвършенствам в използването на всички способи за да мога да стана идеален проводник и трансформатор на всички видове енергия с които вселената ме среща, а думата която най-точно определя търсенето ми е:

Мокша- свободата от страданието на светското съществуване