fbpx

Летен еликсир ритрийт за младост и сила, с йога и индийска храна

Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

ритрийт с йога и индийска храна

с Деви и Шанкар (индийска кухня)

В разгара на лятото, когато всички се отправят към морето, аз те каня на уикенд край сладките води на изумрудените Крушунски водопади – несъмнено най-красивите водни каскади в България. В тези 2 дни в планината ще се отдадем на вътрешна алхимия – култивиране на субстанцията на младостта, здравето и виталността – оджас. Еликсир е арабска дума и идва от Ал иксир – субстанция с магически свойства. Ние разполагаме с най-ценният еликсир – прана, която можем да усвоим чрез дъха и това е нашата възможност да се превърнем в свръх човеците, които изначално сме.
В разгара на лятото прохладният Балкан ще ни предложи идеалните условия, в които тялото ни ще се обнови и укрепне, емоциите ни ще се балансират, а умът ще утихне.
Ще правим изключителна комбинация от дао практики за ревитализиране, енергизиране и подмладяване, и ХИЙТ йога упражнения сутрин, и флуидни спирали и миофасциална ин йога следобяд, за да се погрижим изцяло за фасцията си – тази удивителна съединителна тъкан, която освен, че е нашият биологичен костюм, който свързва всички компоненти на тялото ни в единно цяло, но също тя е и биологично същество, което съхранява нашата история в тъканите ни.
Ще научите самомасажни техники за лице, за да поддържаме свежестта на кожата си и ще получите подарък – еликсир за подмладяване на лицето на 11 MOONS.
Ще видим как само за 2 дни с правилни грижи, кожата ни забележимо ще засияе, тялото ни ще укрепне и ще се огъвкави значително.

В този 2 дневен ритрийт те каним да изследваш живота през грижата и насладата, чрез всекидневни практики и екзотична индийска храна – тали.

Вечерите ни ще представляват индисйко тали и ще бъдат приготвени от Шанкар – един от най-жизнерадостните и ентусиазирани хора, които познавам и който обожава да обгрижва хората с много вкусна индийска храна. Шанкар е обиколил света, като две от неговите страсти са снимане и готвене. До скоро той работеше във вегетарианския ресторант Сатсанг в София, а сега се е отдал на любимите си хобита – да заснема професионално кратки и вдъхновяващи филми с послания, снима за World kids Германия и подготвя своята концептуална кухня, която скоро ще сподели с по-голям кръг хора. Ето и неговата страница.

Индийскoто тали представлява пълноценна и разнообразна храна, като всяка съставка е внимателно подбрана, за да предостави точното количество въглехидрати, протеини, както и кулминация на всички основни минерали, поднесени в индивидуални купички, които се изсипват в една обща смес в голямата чиния. Ястието предлага експлозия от вкусове и се състои от пресни зеленчуци и леща, приготвени по традиционни методи, запазващи предимствата на отделните компоненти, като се използват пресни индийски подправки, сервирани с ароматен ориз. Много от тези рецепти са минали през стотици поколения като тайни! Талитата имат много вариации и Шанкар ще ви ги представи през тези няколко дни. Заповядайте да бъдете част от това гастрономическо пътешествие на индийското Тали.

В тези два дни ще се изпълним с красотата на природата и на сътвореното от творческите ръце на нашите домакини от Онгъл пространство.
Тези места са били населявани в древността от нашите предци, траките, след това римляните, славяните и прабългарите, и после исихастите, които чрез послушание, въздържание, търпение и съзерцание на природата, са се стремили към единение с Бога. Първият български исихаст е Теодосий Търновски. Негови последователи са търсили усамотение в трудно достъпни местности, далеч от светския живот. Вероятно това е причината, в района на село Крушуна, до пещерата “Маарата” да потърсят своето място тези философи-отшелници. Ще видим по пътеката издълбаните в камъка заслони, в които са медитирали – ще може да седнете и да усетите единението и вие.

Програма:

21.08

 • 11 ч – пристигане и настаняване

  Почивка и ориентация

 • 13 ч – Миофасциална Ин йога – освобождаване от стрес и вътрешно напрежение
 • 14 ч -18 ч – почивка, по желание и срещу допълнително заплащане тай масаж, следобедна разходка
 • 18 ч – кръг на споделяне и миофасциална ин йога – работа с гърба и кръста
 • 20 ч – Вкусна тали вечеря, приготвена от Шанкар и сладки приказки под звездното небе

22.08

 • 7:30 Сутрешен еликсир на младостта + екзотични чайове и кафе с ароматни подправки
 • 8 ч – Практика за енергетизиране – йога и ХИЙТ
 • 10 ч – закуска
 • 11:11 ч. – Поход до Крушунските водопади
 • 15 ч – завръщане и следобедна почивка, по желание и срещу допълнително заплащане тай масаж
 • 18 ч – Миофасциална ин йога – ревитализиране на органите
 • 20 ч – Вкусна тали вечеря, приготвена от Шанкар и сладки приказки под звездното небе

23.08

 • 7:30 Сутрешен еликсир на младостта + екзотични чайове и кафе с ароматни подправки
 • 8 ч – Практика за сила и енергия – йога и ХИЙТ
 • 10 ч – закуска
 • 12 ч. – Посещение на Деветашката пещера
  Отпътуване

Цена: 230 лв, която включва:
🏠 Настаняване в една от тематичните стаи на Онгъл плевня или запад
🍲 Всички закуски и тали вечери
Цялата програма с всички практики с Деви

За деца пишете допълнително

Записването става с мейл на:
deviflow108@gmail.com
и превеждане на 30 % капаро
0894488808

Повече за водещата Деви – deviflow.com/devi

Go to Top