fbpx
Зарежда Събития
Преобразуване на апатията във вдъхновение
Белите дробове и дебелото черво са поредната двойка дзан и фу органи, с които ще работим чрез миофасциалната ин йога. Те са изключително важна двойка, тъй като отговарят за приемането на живота (белите дробове) и пускането на миналото (дебелото черво). Белите дробове са свързани и с кожата ни и токсините там веднага се отразяват видимо.
Чрез белите дробове се случва процеса на дишане, който може да бъде волеви и неволеви и съответно просто да поддържа живота (неволево) или да служи на нашата еволюция и разгръщане (волево).
Блокираната енергия в белите дробове може да възпрепятства свободното движение на енергията Чи и кръвта, което води до тъга, депресия и летаргия.
В тази практика ще работим с меридианите на бял дроб и дебело черво и с точки, чрез които да регулираме потока на Чи (жизнена сила) и да създадем условия за хомеостаза.
Ще научите и дихателни техники за пречистване на дробовете и балансиране на полукълбата, за активиране на парасимпатиковата нервна система (която отговаря за релаксирането и интегрирането).
Миофасциалната ин йога е специфичен вид йога, която съчетава две модалности – ин йога и миофасциално освобождаване. Тя работи с най-широката информационна мрежа в тялото ни – фасцията. Тази триизмерна тъкан е паметта за съхранение на всички преживявания, които не можем да интегрираме и освободим. Точно както всичко в живота е свързано, така е и в нашето тяло чрез тази невероятна съединителна тъкан, която е спойващия елемент между всеки орган, мускул, кост, става. Тя обвива всеки кръвоносен съд, нерв, прониква дори в костния мозък. Фасцията е ин съединителната тъкан, до която се достига с търпение, бавни и флуидни движения, чрез задържане в позите и дълбоко дишане. Всички органи в тялото ни се поддържат от тази капсула, наречена фасция, която ги предпазва от атаки и ги поддържа по местата им. Фасциите също отговарят за отстраняване на излишната топлина от вътрешните органи и отвеждането и към кожата и извън тялото. Ако живеем в стрес и напрежение, органите ни се “сваряват” от това напрежение, свободният поток на Чи и кръв се блокира и фасциите не могат да отвеждат топлината навън, защото се срастват и уплътняват.
Фасцията се повлиява негативно от съвременния ян начин на живот, неправилната диета и движението, стреса и неволното съкращаване на мускулите, което е типично за прекалено активните хора. Фасцията се слепва, дехидратира и втвърдява с възрастта и е изключително важно да се грижим за нея с подходящото движение, хранене и хидратиране.
По време на миофасциалната ин йога можем да изпитаме дълбоко облекчение на всички нива, достъп до фините сфери чрез физическото тяло.
Ще използваме помощни средства като тенис топки, възглавници, блокчета и ръце, за да освободим напрежението, дълбоко съхранено в тъканите ни. Ще работим главно с меридианите на бял дроб и дебело черво, но ще повлияем на благосъстоянието на цялото тяло.
!! Всеки включил се в практиката на живо ще получи ПОДАРЪК 40% намаление от програмата „Миофасциална Ин йога“, с достъп една година, в която ще можете да практикувате където и когато е удобно за вас.
Водеща – Деви – www.deviflow.com/devi
18:40ч – 19:50ч
В Йога Дистрикт Мандала
Цена практика 18 лв
С предварително записване за практика на живо: през приложението на Йога Дистрикт или на телефон +359 89 4488 809

Go to Top