fbpx
Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.
Преобразуване на тревожност и безпокойство в центрираност и спокойствие
Далакът и стомахът са още една двойка дзан и фу органи, които според ТКМ работят заедно за преобразуването на грубата материална субстанция на храната в кръв и в енергия за живот – Гу чи. Далакът отговаря за храносмилането и подхранването на организма, а стомахът за преработването на храната. И двата органа се асоциират с елемента Земя и ни помагат да сме заземени и центрирани, когато са в баланс. Китайците наричат далака – центърът, към който се придръжат и всички останали органи. Когато тези два органа не функционират добре ние чувстваме тревожност и безпокойство.
В тази практика ще работим с органите и техните меридиани, за да ги укрепим и преобразуваме негативната енергия на безпокойство и тревожност в добродетелните енергии честност, откритост и доверие. Когато ни сме стабилизирали вътрешния си център ставаме неподатливи на външни енергии и патогенни фактори.
Миофасциалната ин йога е специфичен вид йога, която съчетава две модалности – ин йога и миофасциално освобождаване. Тя работи с най-широката информационна мрежа в тялото ни – фасцията. Тази триизмерна тъкан е паметта за съхранение на всички преживявания, които не можем да интегрираме и освободим. Точно както всичко в живота е свързано, така е и в нашето тяло чрез тази невероятна съединителна тъкан, която е спойващия елемент между всеки орган, мускул, кост, става. Тя обвива всеки кръвоносен съд, нерв, прониква дори в костния мозък. Фасцията е ин съединителната тъкан, до която се достига с търпение, бавни и флуидни движения, чрез задържане в позите и дълбоко дишане. Фасцията се повлиява негативно от съвременния ян начин на живот, неправилната диета и движението, стреса и неволното съкращаване на мускулите, което е типично за прекалено активните хора. Фасцията се слепва, дехидратира и втвърдява с възрастта и е изключително важно да се грижим за нея с подходящото движение, хранене и хидратиране.
По време на миофасциалната ин йога можем да изпитаме дълбоко облекчение на всички нива, достъп до фините сфери чрез физическото тяло.
Ще използваме помощни средства като тенис топки, възглавници, блокове и ръце, за да освободим напрежението, дълбоко съхранено в тъканите ни. Ще работим главно с меридианите на стомаха и далака, но ще повлияем на благосъстоянието на цялото тяло.
!! Всеки включил се в практиката на живо ще получи ПОДАРЪК 40% намаление от програмата „Миофасциална Ин йога“, с достъп една година, в която ще можете да практикувате където и когато е удобно за вас.
Водеща – Деви – www.deviflow.com/devi
18:40ч – 19:50ч
В Йога Дистрикт Мандала
Цена практика 18 лв
С предварително записване за практика на живо: през приложението на Йога Дистрикт или на телефон +359 89 4488 809

Go to Top