fbpx

Миофасциална Ин йога – работа с бъбреци и полова система

Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

26 април, петък (официален почивен ден) 10- 12 ч. 

Даоистите казват, че бъбреците са извора на младост и дълголетие. Те са контейнерите на енергията Дзин, която получаваме от родителите си като първоначален заряд и която хабим за ежедневни дейности. Тази енергия се изхабява в хода на живота и ако не правим нищо, за да я възстановяваме идват болестите и старостта. В тази оточно – детоксикираща практика ще стимулираме движението на флуиди в тялото, за да подхраним енергията на бъбреците, чийто елемент е водата. 

В даоизма светът се разглежда през призмата на Ин и Ян. Ин е тъмна, хладна, приемаща енерия. Ян е топла, ярка, разширяваща се, активна енергия. Ян се храни от Ин. Ако сме постоянно активни, Ин не може да ни захрани и се чувстваме изтощени. 

Денят е ян, нощта е ин. Всяка нощ ние храним жизнената си сила чрез потапяне и дълбоко отпускане в мрака. За съжаление, в днешно време малко хора имат дълбок и ползотворен сън, а ежедневието е на толкова бързи обороти, че нямаме време за подхранване. 

В тази сесия ще поставим фокус на бъбреците и пикочния мехур и техните меридиани. В ТКМ органите в тялото ни се разглеждат по двойки ин и ян, като всеки чифт съответства на определен елемент и има освен физически и енергийни функции. Бъбреците и пикочния мехур съответстват на първоелемента вода, който в хода на живота намалява и тялото се дихадритра, костите, косата и кожата изсъхват и стават чупливи. Пиенето на вода не е достатъчно за хидратацията на тялото, затова е важно да знаем повече начини за грижа 

В тази сесия ще научите повече за бъбреците и половата система и как да се грижите за тях, така че да сте винаги свързани с извора на младост. 

Миофасциалната ин йога е специфичен вид йога, която съчетава две модалности – ин йога и миофасциално освобождаване. Тази практика се равнява на дълбокотъканен масаж, акупресура или акупунктура, които обаче прилагате сами на тялото си с помощта на топки, блокчета, болстери. Работи се с най-широката информационна мрежа в тялото ни – фасцията. Тази триизмерна тъкан е паметта за съхранение на всички преживявания, които не можем да интегрираме и освободим. Тази тъкан е изградена предимно от колаген и еластин, които с възрастта драстично намаляват. Не можем да спрем този процес, но можем по подходящ начин да се грижим за тази тъкан, чието значение за мобилността и младостта учените откриват едва в последното десетилетие. 

Тази практика е подходяща за всички, които желаят да поддържат тялото си гъвкаво, витално, лубрикирано и младо. Изключително подходяща за хора, които задържат течности в тялото си. 

Водеща – Деви – www.deviflow.com/devi 

Цена 20 лв. 

Карти Мандала и Амара важат с доплащане от 10 лв, а карти Мултиспорт и Содексо не важат.

Само с предварително записване на 0894488809 

Ако не се отпишете и не се явите на практиката, губите правото си да запазвате място. 

Registrations are closed for this event