fbpx

Миофасциална ин йога – ревитализиране и подмладяване- бъбреци и пикочен мехур

Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Даоистите казват, че бъбреците са извора на младост и дълголетие. Те са контейнерите на био енергията Дзин субстанцията, която поддържа живота ни и която е пренатална и придобита. Ние нямаме контрол върху пренаталната Дзин – тя е нашето наследство, но можем да съхраняваме и подхранваме придобитата енергия, за да сме млади и витални с годините. Тази енергия се изхабява в хода на живота от ежедневните дейности и стреса, и ако не правим нищо, за да я възстановяваме идват болестите и старостта. В тази оточно детоксикираща практика ще стимулираме движението на флуиди в тялото, за да подхраним енергията на бъбреците, чийто елемент е водата. 

В даоизма светът се разглежда през призмата на Ин и Ян. Ин е тъмна, хладна, приемаща енерия. Ян е топла, ярка, разширяваща се, активна енергия. Ян се храни от Ин. Ако сме постоянно активни, Ин не може да ни захрани и се чувстваме изтощени. 

Денят е ян, нощта е ин. Всяка нощ ние храним жизнената си сила чрез потапяне и дълбоко отпускане в мрака. За съжаление, в днешно време малко хора имат дълбок и ползотворен сън, а ежедневието е на толкова бързи обороти, че нямаме време за подхранване. 

В тази сесия ще поставим фокус на бъбреците и пикочния мехур и техните меридиани. Бъбреците и пикочния мехур съответстват на първоелемента вода, който в хода на живота намалява и тялото се дихадритра, костите, косата и кожата изсъхват и стават чупливи. Пиенето на вода не е достатъчно за хидратацията на телесните тъкани и органи, затова е важно да знаем и прилагаме повече начини за грижа.

В тази сесия ще научите повече за бъбреците и половата система и как да се грижите за тях, така че да сте винаги свързани с извора на младост. 

Миофасциалната ин йога е специфичен вид йога, която съчетава две модалности – ин йога и миофасциално освобождаване. Работи се с най-широката информационна мрежа в тялото ни – фасцията.

Тази триизмерна тъкан е паметта за съхранение на всички преживявания, които не можем да интегрираме и освободим. Тази тъкан е изградена предимно от колаген и еластин, които с възрастта драстично намаляват. Не можем да спрем този процес, но можем по подходящ начин да се грижим за тази тъкан, чието значение за мобилността и младостта учените откриват едва в последното десетилетие. 

Тази практика е подходяща за всички, които желаят да поддържат тялото си гъвкаво, витално, лубрикирано и младо. Изключително подходяща за хора, които задържат течности в тялото си. 

В лекцията ще научите повече за фасцията, бъбреците и техните функции според ТКМ. Как да ги подхранвате и да се грижите за своето дълголетие и жизненост.

Тази практика се равнява на дълбокотъканен масаж, акупресура или акупунктура, които обаче прилагате сами на тялото си с помощта на топки, блокчета, болстери.

Водеща Деви – www.deviflow.com/devi 

  • 16:30 – 17:30 – лекция
  • 17:30 – 19:30 – практика

Цени:

  • лекция – 10 лв (получавате след това лекцията по мейл)
  • практика – 20 лв. 
  • Обща цена за двете – 25 лв

Само с предварително записване на 0894488809 

Ако не се отпишете и не се явите на практиката, губите правото си да запазвате място.