fbpx

Миофасциална Ин йога и работа със стомах и далак, с водещ Деви

Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Стомах и далак – преобразуване на тревожност и безпокойство в доверие и спокойствие

Далакът и стомахът са още една двойка дзан и фу органи, които според ТКМ работят заедно за преобразуването на грубата материална субстанция на храната в кръв и в енергия за живот – Гу чи. Далакът отговаря за храносмилането и подхранването на организма, а стомахът за преработването на храната. И двата органа се асоциират с елемента Земя и ни помагат да сме заземени и центрирани, когато са в баланс. Китайците наричат далака – центърът, към който се придръжат и всички останали органи. Когато тези два органа не функционират добре ние чувстваме тревожност и безпокойство. 

В тази практика ще работим с органите и техните меридиани, за да ги укрепим и преобразуваме негативната енергия на безпокойство и тревожност в добродетелните енергии честност, откритост и доверие. Когато ние сме стабилизирали вътрешния си център ставаме неподатливи на външни енергии и патогенни фактори. 

Миофасциалната ин йога е специфичен вид йога, която съчетава две модалности – ин йога и миофасциално освобождаване. Тя работи с най-широката информационна мрежа в тялото ни – фасцията. Тази триизмерна тъкан е паметта за съхранение на всички преживявания, които не можем да интегрираме и освободим. Точно както всичко в живота е свързано, така е и в нашето тяло чрез тази невероятна съединителна тъкан, която е спойващия елемент между всеки орган, мускул, кост, става. Тя обвива всеки кръвоносен съд, нерв, прониква дори в костния мозък. Фасцията е ин съединителната тъкан, до която се достига с търпение, бавни и флуидни движения, чрез задържане в позите и дълбоко дишане. Фасцията се повлиява негативно от съвременния ян начин на живот, неправилната диета и движението, стреса и неволното съкращаване на мускулите, което е типично за прекалено активните хора. Фасцията се слепва, дехидратира и втвърдява с възрастта и е изключително важно да се грижим за нея с подходящото движение, хранене и хидратиране.

По време на миофасциалната ин йога можем да изпитаме дълбоко облекчение на всички нива, достъп до фините сфери чрез физическото тяло.

Ще използваме помощни средства като тенис топки, възглавници, блокове и ръце, за да освободим напрежението, дълбоко съхранено в тъканите ни. Ще работим главно с меридианите на стомаха и далака, но ще повлияем на благосъстоянието на цялото тяло. 

Водеща – Деви – www.deviflow.com/devi 

16:30 – 17:30 – лекция

17:30 – 19:30 – практика

Цена лекция – 10 лв (получавате след това лекцията по мейл) 

Цена практика – 20 лв. 

Обща цена за двете – 25 лв

Само с предварително записване на 0890511609

Ако не се отпишете и не се явите на практиката, губите правото си да запазвате място.

Registrations are closed for this event