fbpx

Миофасциална ин йога за подмладяване и освобождаване от стрес

Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Практически семинар 

лекция + практика 

19 май 17:30 – 20:30

Един от големите фактори за появата на умора, болести и преждевременно стареене е стресът. Днешният начин на живот е така устроен, че ние сме в постоянно състояние на стрес. Стресът означава просто, че нашата симпатикова нервна система е постоянно активирана. Когато тази система е активна, тялото отговаря с модела “бий се или бягай”. На физиологично ниво в тялото ни започват да се отделят хормони на стреса – адреналин, норадреналин, кортизол и др., мускулите се напрягат, дишането се учестява, а имунната система се изключва, за да се преразпределят ресурсите на организма така, че той да се справи със “заплахата”. Тази “заплаха” често не е истинска, а инстинктивен отговор на житейските ситуации. Например стрес се предизвиква когато бързаме за някъде, когато имаме краен срок и работим под напрежение, когато минаваме през житейски промени, при раздели, смяна на работа, дом, при внезапни промени, при емоционални сътресения и т.н.

Дълбоко в тъканите ни живее едно напрежение, едно непрекъснато фино съпротивление, което ни държи в готовност да водим битките на живота, което е точно този симпатиков режим на работа. Трудно влизаме в състояние на релаксация, което е парасимпатиковия режим дори докато спим, а точно релаксацията е ключът към младостта. 

Миофасциалната ин йога е специфичен вид йога, която съчетава две модалности – ин йога и миофасциално освобождаване. Тя работи с най-широката информационна мрежа в тялото ни – фасцията. Тази триизмерна тъкан е паметта за съхранение на всички преживявания, които не можем да интегрираме и освободим. Тази тъкан е изградена предимно от колаген и еластин, които с възрастта драстично намаляват. Не можем да спрем този процес, но можем по подходящ начин да се грижим за тази тъкан, чието значение за мобилността и младостта учените откриват едва в последното десетилетие. 

В тази практика ще хидратираме добре фасцията и ще научите техники за самомасаж, за да се грижите ежеденевно за тази тъкан и да сте винаги във форма. Разбира се топките ще са неизменни наши спътници в това пътешествие навътре към извора на младост. Ще ви разкрия и ДАО техники за подмладяване. 

Само с предварително записване на 0894488809

Водеща – Деви – сертифициран инструктор по миофасциална ин йога

17:30 – 18:30 лекция – цена 10 лв

18:30 – 20:30 практика – цена 20 лв

Обща цена за целия семинар: 25 лв

www.deviflow.com/devi