fbpx
Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

От древни времена Какаото е било използвано в ритуали и церемонии от мезоамериканските народи и се е считало за свещено.

В днешно време станаха „модерни“ какао церемониите, и в това няма нищо лошо. Но има елементи, които е есенциално важно да усвоим, за да можем да създаваме истински сакрално пространство и да се свържем с дълбокото лечение, което е възможно чрез приемане на тази медицина.

Защо работим с какао в България? България и Мексико са свързани енергийно. И двете държави са под зодиакалния знак на Козирога и споделят една и съща еволюционна мисия на колективно ниво. Когато дойдоха 4те поколения лечителки от Майското племе Тсу’тухил и донесоха тяхното какао при нас, те казаха така – „Какаото е нектара на боговете. Ние дойдохме от какао и ще си отидем при какао. То е универсалната напитка на сътворението, способно да изцели всичко и да създаде всичко наново.“ Ние тук споделяме тази молитва и работим с духа на какао по този начин.

Работата със свещено церемониално какао е много различна в есенцията си, от вече широката употреба на какаото в сладкиши и шоколади. За разлика от тях, церемониалното какао е без захар, без добавки, без добавени мазнини, за да може да се работи с дълбоката и силна лечебна сила на това растение. Приготвя се с молитви, песни, намерение, поднася се в церемония, специално посветена на силата му.

Работата с какао в церемониално пространство е едно универсално свещеноденствие, което е с цел свързване директно с по-висши аспекти на съществуването. Нашите Ангели Пазители или нашият Висш Аз, или Бог, или Великия Дух. Това са сили които присъстват в нашия живот така или иначе, но в какао церемонията ние им отдаваме специална почит.
Колкото по целесъобразно се сервира какаото, толкова по силен е ефекта.
Да държиш едно пространство означава да имаш вниманието, присъствието и способността да следваш енергията и да навигираш процесите според нуждата на групата.

Мама Какао е мощно, но нежно земно лекарство. Тя не бута грубо през вратата, а леко и грижовно чака да бъде поканена, за да ни отведе в измерението на любовта, ако групата е добре готова да пуснете защитите си. Може да помогне за изчистване на емоционални блокажи и да вдигне тъмни облаци, с които са покрити нечии ранени сърца.
Фасилитира освобождаването от минали връзки, като с позволение и по силата на намерението, преобразува тежките енергии в опрощение, помирение и повече разбиране и толерантност.

Пиенето на какао в най-чистата му форма позволява по-дълбока връзка със себе си, нашата собствена интуиция, знание и вътрешно ръководство. Какаото е Медицина-Майка и ние го наричаме Мама Какао. То, както всяко разстение високо в еволюционната октава, има своя интелигентност и съзнание, с които можем да комуникираме. На церемониите с какао работим с намерението си, а именно какво бихме помолили Мама Какао да изцели и оцелости в нас.

Защо е важно подобно обучение?
Всеки може да празнува живота в една какао церемония, но тук ние предлагаме един дизайн с цел лечение и работа в едно по-финно пространство с духовете на медицината.

Всичко около какао церемонията е изключително важно. Церемонията започва още с идеята. От това откъде и от кого ще набавиш какао, как ще го складираш, до това как ще украсиш пространството и каква е твоята молитва около церемонията дни преди и след тя да се случи.

В обучението ще научиш:
Дизайн за церемония, който да приобщиш към твоите собствени умения.
Подготовка на групата преди церемонията.
Как да отвориш сакрално пространство.
Как да приготвяш свещено лечебно какао.
Какви са и как да работиш със свещените инструменти в церемонията. (кадило, билки, смоли, води, и др.)
Какви са спецификите на финното пространство и как да навигираш в него.
Как да превърнеш повърхностното в дълбочинно.
Каква е есенцията на Олтара.

Датите са 8-10 септември. В Домът на Деви.

Цена 450лв, която включва:
Церемониален кит (0.5кг Церемониално Какао, Кадило, Смоли и билки, Флорална вода, Перо, Бъркалка за Какао.)
Пълно обучение с бъдещи напътствия.
Книжка от обучението.
2 нощувки с хранения и много какао.
По времето на обучението ще ядем само жива и лека храна.

Записването става с плащане на 30% капаро на този линк:
https://online.deviflow.com/produkt/obuchenie-za-vodesthi-na-kakao-czeremonii-po-metoda-na-devi/

Или по банков път:

Йога Мандала ЕООД
Банка: Alianz bank
IBAN: BG60BUIN95611000471591
BIC: BUINBGSF

Контакт:  deviflow108@gmail.com

Go to Top