fbpx

Тематична Ин и Ян йога – балансиране на чакрите

Зарежда Събития
Това събитие е минало събитие.

Отново поемаме на пътешествие по моста на дъгата – през енергийните центрове в тялото, които управляват различните архетипни енергии по пътя към целостта. Този път ще преживеем енергията на всяка чакра през два полярни типа йога – Ин и Ян.
Всяка чакра има различни аспекти, с които можем да работим, за да се съберем в ядрото си.
Дори да сте били на предишните практики, в новите ще намерите допълнителни възможности за обогатяване на всеки център.

Стъпка по стъпка ще отключим енергията в чакрите, което ще позволи на потока от жизнени сокове да разшири съзнанието, да подобри функциите на ендокринната система и органите в тялото ти, за да изпиташ благоденствие на всички нива.

В тези ароматни 7 сесии ще изследваме темите и органите на всяка чакра, ще ги укрепваме и ревитализираме чрез полагане на блендовете на 11 moons за всеки център, ще препрограмираме ума чрез утвържения, специално подбрани асани за работа със съответните органи и системи, активиращи мантри и лечебни звуци.

Чакрите са енергийни центрове в човешкото тяло, които на физическо ниво кореспондират на жлезите с вътрешна секреция и управляват органите, разположени в зоната на съответната чакра.

Основните чакри са 7 и те се свързват с различни нива на съзнанието. Състоянието на чакрите влияе на здравето, емоциите и светоусещането ни. Ние също можем да влияем на функцията на чакрите си чрез практики, като йога, дишане, медитация, разходки в природата, храни, утвърждения и етерични масла.

Всеки понеделник от 18:30 ще работим със съответната чакра през ин йога
Всеки четвъртък от 18:40 ще работим с чакрата през ян, или динамична йога. Чрез ян йога ще стигнем до 5 чакра, защото последните две са твърде фини, за да им влияем чрез физически движения.

Източните системи ни учат, че здравето се базира на баланса между активност/действие и пасивност/почивка – ИН И ЯН.
Чрез ин йогата ще можем да успокоим всяка чакра, която е в излишък и да успокоим цялата си нервна система.
Чрез ян йогата ще можем да активираме всяка чакра, която е в недостиг и да тонизираме цялото тяло.

Ин йогата е липсващото звено в динамиката на днешният живот. Нашият ден е изпълнен с множество ЯН действия – ние общуваме с другите, движим се, понякога дори препускаме през ежедневието, за да се справим с натоварените си графици. Информацията, която внасяме в системата си е толкова много, че понякога не можем да я преработим и това предизвиква стрес, безсъние, раздразнителност, депресия и други неблагоприятни състояния. Ин йогата е чудесен начин да рестартираме цялата си система и да дадем нужната почивка на тялото и ума си, за да изживяваме истинско щастие в телата си. Чрез ин йога ние работим на много дълбоко ниво и имаме възможност многократно да подобрим гъвкавостта си, въздействайки директно върху фасцията – съединително-тъканната обвивка – тази триизмерна биологична тъкан, която обгръща всяка фибра, нервно окончание, кръвоносен съд, всеки орган и дори прониква до костния мозък. Това действа благоприятно на ставите и увеличава тяхната мобилност. Ин йогата e насочена към парасимпатиковата нервна система, която позволява на човек да релаксира и интегрира.

Ян йогата от друга страна ще активира жизненият ни огън и ще ни позволи да работим с ян тъканите в тялото – мускулите. Ако усещаме спад на енергията си, летаргия, меланхолия, тъга или какъвто и да е друг недостиг, този вид йога ще ти влее нови сили, ентусиазъм и свежа перспектива.

Цена: 13 лв / практика; Карти важат

Водеща – Деви

www.deviflow.com/devi

Понеделник 18:30 Ин йога
Четвъртък: 18:40 Ян йога

07. 11 – Ян йога „Изобилие и сигурност“ – 1 чакра
11.11 – Ин йога „Изобилие и сигурност“ – 1 чакра
25. 11 -Ин йога „Сакрални моменти“ – 2 чакра
28.11 – Ян йога „Сакрални моменти“ – 2 чакра
2.12 – Ин йога „Фокус и мотивация“ – 3 чакра
5. 12 – Ян йога „Фокус и мотивация“ – 3 чакра
9.12 – Ин йога „Любов и приемане“ – 4 чакра
12.12 – Ян йога „Любов и приемане“ – 4 чакра
16. 12 – Ин йога „Чистота и истина“ – 5 чакра
19. 12 – Ян йога „Чистота и истина“ – 5 чакра
23.12 – Ин йога „Ясно виждане“ – 6 чакра
30.12 – Ин йога „Буда съзнание“ – 7 чакра