fbpx
Зарежда Събития
Какви картини идват, когато чуеш есен и дом? Запалени свещи, аромат на канела, възглавници, топла прегръдка, въргаляне по земята, книга, уютен ъгъл с възглавници?
Дойде този момент на годината, в който домът започва да ни вика – да се приберем навътре, да подредим след бурното лято, да се подготвим за зимата. Това в момент на преход и пауза. Пауза, в която да погледнем назад и да благословим пътя ни до този момент, да погледнем навътре и да усетим богатството на реклотата ни, да погледнем напред и да си дадем възможност да забавим темпото. Колелото се завърта, Земята се подготвя за прибиране, застой, съхранение. И ние като част от живия цикъл на природата е време да я последваме и да започнем подготовка за усилена вътрешна работа.
Да се подготвим за тъмнината, за късите дни и дългите нощи. Да чуем този зов, който ни приканя да издишаме, да се отпуснем, да утихнем, да навлезем в измерението на покоя.
Време е за пречистване, за пускане, за минимизираме. Всичко започва бавно да затихва – птичата песен, жуженето на пчелите, свиренето на щурците.
Това е и моментът на съвършен баланс между светлината и мрака. Момент на равновесие, в който можем да поемем по средния път на умереността.
Този празник се е празнувал от келтите и друидите и е познат като Мабон. Те са били в контакт с природата и фокусът е бил върху средната жътва и благодарността за реколтата.
Това е време за среща на общността – хората от клана на кръвта и от клана на сърцето.
Това е и ден след Пълнолунието в Риби, което ще отвори портите на съзнанието ни към световете на мечтанието.
Този ден празнуваме и независимостта на България, нейното право да определя собствената си съдба.
Сега има място в природата, толкова близо до града, в което да се срещаме, за да практикуваме и празнуваме. Защото животът е точно това – динамичният баланс между усилие и отпускане.
Каня те на 22 ри на целодневен празник, който ще бъде изтъкан по равно от активна и пасивна фаза, точно като енергията на този ден.
Ще започнем нежно и спокойно със сутрешна йога практика флуидни спирали и миофасциална ин йога за освобождаване на болката. След това ще имаме разходка в природата и обяд. Следобедна почивка и игри, последвани от огън и ритуал за хармонизиране на всички аспекти в живота ни. Ще направим и групова констелация и медитация за благодарност към Земята и връщане към корените ни. Ще завършим подобавщо за празник с екстатични танци.
10 ч – миофасциална ин йога и флуидни спирали
12 ч – разходка
13:30 – обяд, почивка и игри
15:30 – йога нидра
16 ч – огнена церемония, ритуал на Пълнолуние и обща констелация
18 ч. екстатични танци с какао
Нека всеки донесе по нещо за трапезата, аз ще приготвя също безглутенови вкусотии. Ще има топъл аюрведичен и масала чай.
В програмата може да бъдат включени и допълнителни елементи.
С този празник ще открием сезона на вътрешната работа и ще поставим началото на едно земно пространтво, в което всеки, който иска да осъществи по-дълбока връзка със себе си е добре дошъл.
Каня те в Дома на Деви ( Devi’s home), който на този ден официално ще отвори врати за посетители и вътре. Тези, които са идвали лятото знаят колко магичен и благодатен е дворът, а сега вече има изградена зала 150 квадрата с гледка към цяла София и Витоша.
Ритрийт центърът е последната къща преди гората, съседи са птиците и зайците, така че спокойствието е гарантирано. Безкрайно благодаря на всички за подкрепата, която ми оказахте, за да се случва това на практика. Отправям специална покана към вас на този ден да посетите центъра, както и всеки друг.
Домът на Деви се намира в с. Кътина, само на 30-40 минути от центъра на София!
Нека всеки, който желае да присъства да заяви на deviflow108@gmail.com, защото местата са все пак ограничени. Може да участвате и на част от събитието също. Дори да сме приятели, моля не ми пишете на ЛС, а на мейла, защото иначе е трудно да следим нещата.
Всеки, който желае, Събитието е безплатно, но дарения за мястото са добре дошли.
И нека има баланс, хармония и равновесие вътре в нас и в света.

Go to Top