Холистична грижа през пролетния сезон.
Единственото, от което се нуждае едно здраво тяло е адекватна подкрепа и грижа във всеки сезон. Както природата се подготвя за новия сезон, така и нашето тяло трябва да се подготви, за да го посрещне. Със смяната на сезоните, се променят външните условия и респективно вътрешните биоритми. Пролетната природа ни дава насоки за храненето, а нарастващата топлина навън започва ни стимулира към повече активност. Но ако не направим съзнателно и адекватно прехода, може да чувстваме тежестта на зимата като бреме, което възпрепятства настъпването на вътрешната лекота.
В този уебинар Цветан ще ви запознае с нуждите на тялото от витамини и микроелементи за този сезон и храните, от които да си ги набавите.
Деви ще ви преведе през концепцията за сезона пролет, елемента дърво, черния дроб и жлъчката според традиционната китайска медицина – една от най-древните медицини в света, която е систематизирала тази взаимовръзка.
Черният дроб, известен като Генерала, създава мисли и идеи; той планира стратегии и ни придвижва към мечтите ни. Жлъчният мехур, „съветникът на генерала“, изпълнява плановете на черния дроб и контролира изпълнението. Ако жлъчният мехур е в дисхармония, това засяга черния дроб и обратно. Затова пролетта е важно да пречистим и подкпрепим тези два органа, за да може след застоя на зимата да усетим и отвътре подема на пролетта.
Черният дроб е изключително важен и за хормоналният баланс при жените. Когато е в дисбаланс, той е органът, който предизвиква предменструалните симптоми, което китайците наричат стагнирано Чи. Ще научим как сами да диагностицираме проблеми, свързани с този орган и как да го подкрепяме в метаболитните процеси, така че да сме в състояние на хомеостаза и вътрешно спокойствие.
Какво ще научите:
🍃 ПРАВИЛНИЯТ ПРЕХОД ОТ ЗИМАТА КЪМ ПРОЛЕТТА
🍃 БЪЛГАРСКИТЕ ХРАНИ НА ПРОЛЕТТА
🍃 НУЖДИ НА ТЯЛОТО – ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ, И ОТКЪДЕ ДА ГИ НАБАВИМ
🍃 4 РЕЦЕПТИ ЗА ПРОЛЕТНИ ЯСТИЯ – супа, сос, салата, основно
🍃 ПОДКРЕПА И ПРЕЧИСТВАНЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ – ЕЛЕМЕНТА ДЪРВО, СЕЗОН ПРОЛЕТ
🍃 СИМПТОМИ, ЗА КОИТО НЕ БИХТЕ СЕ СЕТИЛИ САМИ
🍃 ЧЕРНИЯТ ДРОБ И ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА ЕМОЦИИТЕ, АСОЦИИРАНИ С НЕГО- ГНЯВ, ФРУСТРАЦИЯ И НЕРЕШИТЕЛНОСТ- ВЪТРЕШНА АЛХИМИЯ
🍃 ДАО ПРАКТИКИ ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА ЧЕРНИЯ ДРОБ И СТИМУЛИРАНЕ НА БИОАКТИВНИ ТОЧКИ