Статия от списание Ом Йога

Работата на Деви през последните години е посветена на помагане на жените да намерят и култивират връзката с автентичната си женска същност. Ежеседмичните й женски практики „Магнетична жена”, уъркшопът „Жената като вълна”, селекцията от био етерични смеси 11 Moons, както и авторската й програма „Разпери криле”, подкрепят много жени по пътя им към себепознанието и разгръщане на женския им потенциал.

Да разкриеш вътрешното си сияние

„В днешно време жените правят твърде много и нямат време просто да се радват и да бъдат”, смята Деви. „Това не означава, че трябва да бъдем пасивни, а да активираме тази сила в нас, която ни помага да привличаме без усилие и борба”. Точно както гравитацията на Земята ни задържа върху нея и позволява на телата ни да релаксират, така и нашето собствено привличане е сила, която можем да отключим и направляваме, за да проявяваме в живота съзнателно намеренията си, вместо несъзнателно да привлича ме страховете си. Практиките интегрират техники от Тантра и Дао, преподавани по лек и достъпен начин, като помагат на жените да активират жизнения поток в телата си.

Жената като вълна

Жената е подвластна на хормоналните промени по време на месечния си цикъл и в 4-те седмици проявява 4 типа поведение, които се обясняват с 4 архетипни образа. Запознавайки се с тях, можем да започнем да различаваме енергиите им и как те се манифестират в нас, планирайки дейностите си според активната фаза.

Запознай се с тези 4 архетипа в теб:

• Фоликуларна фаза – 1-ва седмица след цикъла – Девойката. Пролет

• Овулаторна фаза – 2-ра седмица – Майката. Лято

• Предменструална фаза – 3-та седмица – Шаманката. Есен

• Месечен цикъл – 4-та седмица – Мъдрата жена. Зима

Като цяло месечният цикъл е обусловен от танца на два женски хормона, познати на всички като естроген и прогестерон. При настъпване на цикъла нивата на естроген постепенно започват да се покачват и достигат своя пик при овулацията, което ни дава прилив на сили, мотивация, енергия и устрем. Периодът на Девойката и Майката е най-подходящото време за планиране на месечните дейности, целеполагане, силови тренировки и изобщо всичко по-активно. В периода на Овулацията сме естествено най-харизматични, точно като един сочен плод, който с цвета и аромата си привлича. Това е моментът за презентации, за преговори, за процедури и всичко, свързано с щедрост и обмен. След този зенит сме по-чувствителни, по-раздразнителни и интровертни и това е сигналът на Шаманката, когато естрогенът спада. Ако й позволим, Шаманката разкрива цялата красота на вътрешния ни свят заедно с онези наши аспекти, които обикновено избягваме – като тъжната Аз, раздразнената Аз, неосъществената Аз и т.н. В този период е добре да намалим контактите с външния свят.

И неизменно идва моментът, в който при липса на зачатие тялото ни се освобождава от ненужната натрупана лигавица от матката, а ние имаме възможност с това да пуснем и онази част от миналото, която е станала токсична. Затова и Мъдрата жена е време за ретроспекция, тишина и съзерцание.

Усещане за… Луна

За всяка от тези 4 седмици, през които преминава жената, Деви разработва етерични смеси, които ни подкрепят в съответната фаза.

Опознай вътрешната си луна:

Нова луна – за Девойката в теб. Помага да постигнем яснота, с която да поставим новото начало.

Магнетична луна – за Майката в теб. Когато искаме да проявим цялото си очарование и да реализираме намеренията и мечтите си.

Синя луна – за Шаманката в теб. Помага да успокоим напрежението в тялото и емоциите.

Червена луна – за Мъдрата жена в теб. Облекчава болките и крампите, подкрепя в процеса на пускане.

Сребърна луна – за менопаузата. Вдъхва нова енергия за живот и успокоява симптомите, съпътстващи менопаузата.

Коя е Деви?

Да опишеш Деви накратко и с традиционни етикети е невъзможно. Вярна на женската си природа, тя е флуидна, трансформираща се и всеобхватна. Пътят й започва от място, което за мнозина е крайна цел – успешна бизнес кариера. След това тя развива бранд за йога дрехи

Omnitom и създава две пространства за практики и себепознание – център Мандала и Тринити ритрийт център. Прави рязък завой, който я води през много трансформации и обучения, с които култивира нови знания за йога, констелации, медитации, енергийни практики, дихателни сесии, ароматни пътувания, сетивни преживявания, танци, ритрийти. Работейки от място на автентичност, тя докосва много хора и допринася за тяхната лична трансформация.

Можеш да я срещнеш в Yoga District, на deviflow.com, 11-moons.com и в сърцето си.