Новолунието във Везни, което настъпва на 16 октомври, ще отвори отново темата за нашия вътрешен интегритет и външни взаимоотношения, и как ние балансираме старата реалност с новите възможности, като въздигаме Истината и нищо по-малко за най-висш идеал. Везните символизират освен взаимоотношенията, също и Истината и Правдата – а те могат да бъдат много изкривени от човешка гледна точка. Можем наистина да разширим мирогледа си, като дадем пространство на всичко, което се е проявило към този момент, да съществува, такова, каквото е, без да се бунтуваме, но и без да се примиряваме. Как можем да осъществим това? Като уплътним вътрешното си ядро около Истината, която е безпристрастна и общовалидна.

Това Новолуние през октомври стои между две Пълнолуния, в началото и края на месеца, и символично представлява опорната точка на везната – онази централна ос между двете крайности. От друга страна Новолунието настъпва два дни след като Меркурий се присъединява в своето ретроградие към Марс, Уран и Нептун, и емоционалната вихрушка ще има за цел да ни покаже крайностите, за да намерим тази oпорна точка, която символизира вътрешния ни център.

За да останем в центъра си, е важно да сме излекували раните си, за да не се активираме от всяка външна ситуация, която ни напомня на болезнена глава от миналото. Това е най-дългото и най-значимото пътешествие в Живота – това към свободата, която сами си даваме, след като излезем от затвора, в който сами сме влезли. 

Ще бъдем поканени да почитаме това, което е вътре в нас, докато преструктурираме начина, по който се движим в света на взаимоотношенията. Това е време на откриване, усещане и дълбоко чувстване. Ще има много промени, когато се ражда Истината.

Повече от всякога трябва да помним, че нашата Истина винаги ще бъде фар, когато стоим в нашата цялост, особено когато минаваме през тъмната медицина на Луната.

Ние сме във връзка с всяко едно нещо в нашия живот и всяка връзка е нашето свещено огледало на Размисъл.

Това е мощно време на интеграция, което служи като катализационен момент в пътуването на душата ни към пълнота.

Предстоят още по-вълнуващи времена и който не е успял да намери радостта до сега, ще има още много възможности, дори това да значи да минаваме през лабиринтите на болката отново и отново, докато сами не изберем нещо различно.