Днес ще станем свидетели на семейна драма между мама Луна и татко Слънце като силно емоционално Пълнолуние в Рак, съчетано с противопоставянето на Слънцето и мистериозния Плутон в Козирог.

Технически всички Пълнолуния представляват астрологична смесица между вибрациите на майката Луна и бащата Слънце, тъй като се появяват, когато двете планети са диаметрално противоположни една на друга в небето по отношение на Земята. 

Това поражда един вид присъщо космическо напрежение между майчината и бащината енергии на Пълнолунието. Нещо повече обаче, те са склонни да засилват майчината ни страна. Наистина Луната е емоционалният център на нашата карта. Когато е добре поставен, той означава дълбочина на чувствата, майчина грижа, подхранване и нежност. Тъй като Луната нараства всеки месец към своята кулминация, тези качества се увеличават и ние, подобно на приливите и отливите, сме привлечени от силата на тази майчина сила.

Пълнолунията като цяло са емоционални времена, но това на 18 януари ще бъде особено. То ще бъде в чувствителния Рак, знакът, който управлява Луната. Когато управляващата планета е в знака си, и двете се усилват взаимно. Тъй като Ракът се характеризира с женственост, майчинство и преходност, трябва да се подготвим за двойна доза чувства на това Пълнолуние.

Трябва да включим Плутон в сместа, който заедно със Слънцето ще се противопостави на Луната на 18-ти. Митологично Плутон или Хадес управлява подземния свят. Неговата функция е да заравя и прикрива, за да ни изкуши да надзърнем там долу в собствените ни подземия. Той пази неприятни спомени, неудобни истини или по-тъмни мисли дълбоко в недрата на нашата психика. Той е подземен, но интересното е, че може да разкрие и скрити съкровища на саморазбиране или прозрение.

Като се има предвид, че Пълнолунието е най-ярко в своя пик, ние ще изпитаме контраст между светли и тъмни енергии – плутонова и лунна. По-конкретно, 18-ти може да се смята за ден, в който да озари нишите на сърцата ни, скрити от Плутон. Това е преход, за да се сблъскаме, да разгледаме или да се примирим с проблеми, които може да държим под земята, особено около майката и бащата.

По-специално Луна+Рак+Плутон може да се прояви като емоционално освобождаване, изливане или катарзис – разкриване на тайни, багаж или разговори с мама. Говоренето с нея или мисленето за нея може да бъде начин да намерите вътрешно спокойствие и разбиране.

Имайте малко състрадание към татко. Слънцето в Козирог, управлявано от Сатурн, не е най-топло и бихте могли да реагирате прекалено на възприеманите пренебрегвания от бащински фигури.

Друга възможна проява на това Пълнолуние може да бъде, че се чувствате неудобно затворени между дългогодишната динамика Баща/Майка в реалния живот.

Чувате ли гласът на космическата майка? Пълнолунието в Рак идва, за да усили майчиния импулс, който бие като барабан в мрежата на живота…

В астрологията Ракът е мястото, където Луната е у дома. 

Особено на Пълнолунието в Рак нейните лунни качества излизат на преден план: 

Чувствителност

Емоционалност

Нежност

Уязвимост

Интуиция

Подхранване

Грижа

Безопасност

Това са обикновено „женски“ черти. И все пак стойността, която обществото дава на тази енергия е била минимизирана и на преден план са изнесени ценности свързани с действието. 

Но истината е, че имаме нужда от този вид енергия, защото тя е лепилото, което поддържа връзките ни живи.  Чувствителността, интуицията и емоционалността рядко се оценяват като нещо ценно, но без тях ние се превръщаме в механични създания, роботи, които не живеят, а просто съществуват. 

Важно е да осъзнаем първичната енергия на тези качества, а не изкривената. Чувствителността не е драма, а фина сетивност, интуицията не е всепосочна и хаотична енергия, а тих, но категоричен глас, усещане, знаене, емоционалността не е вулкан или потоп, а интелигентност, осъзнатост и правилно назоваване на феномените във вътрешния свят. 

Луната в Рак идва, за да активира отново тези качества в нас, в техните първични и чисти форми.

Така че Пълнолунието тук осветява манипулациита и разкрива къде ние лъжем себе си и другите и обратното. 

Всичко започва с майката. Ракът символизира първичното море. 

В древна Гърция тази част от небето е била известна като Портата на хората, защото се е смятало, че от нея слизат душите, когато са навлезли в Земната равнина: портал, осигуряващ преминаване към живота, врата към физическото.

Днес раците плават по морските брегове, граничното пространство между световете на водата и световете на сушата. И въпреки твърдите си черупки, те са уязвими същества. Животът е уязвимо нещо. Хората сме много уязвими. От нас се иска да си позволим да го покажем, да отворим черупките въпреки всичките си наранявания и да изложим на показ меката си сърцевина. 

Луната в Рак подчертава ролята на космическата майка в създаването на мистерията на живота. Напомня ни да разширим предствата си за Бога съдник и да включим първичната женска енергия на Богинята, на Космическата утроба, от която се е родило Битието. 

Тя притежава пълния спектър от „майка“ от най-леките, идеализирани (и досадно сладки) версии на перфектното вкусно майчинство, до най-тъмната майка – разрушителната, притежателна и всепоглъщаща енергия, която се издига в нашия свят точно сега.

Това също е сянката на Рака и на това Пълнолуние ще станем свидетели и на тази енергия. 

И все пак това, което виждаме там в света, е само и единствено това, което е вътре в нас. Онова, което е несъзнателно във всеки от нас и това е, което ще продължим да проектираме там на филмовия екран на реалността, докато не стане съзнателно и може да бъде повторно интегрирано и пренасочено.

Забележете днес къде е фокуса ви – в това, което е красиво, хармонично и работещо или в сенките, в грозното, в неправдата, в робството? 

Там, където е фокуса ви, там е съзнанието ви. 

И така, кои са сенкита на Пълнолунието на Рака?

Притежание

Свръхконтрол

Задушаване

Заглушаване

Съзависимост

Емоционална незрялост

Тревожност

Пристрастяване

Пълнолунието е НАЙ-ДОБРИЯТ момент да погледнете тези сенки.

Защо? Защото пълният блясък на светлината, който предлага Луната, осветява светлината на осъзнаването по-силно, отколкото по всяко друго време. Спектърът на този зодиакален знак (както се появява чрез нас) става видим…

Пълнолунието в Рак е покана да се потопите дълбоко в тази идея… да погледнете от всеки ъгъл и да изкорените фалшивите вярвания, които подло са се засадили в сладката пчелна пита на вашето тяло. 

Днес е време за нежност, подхранване, грижа. Да се отнесем майчински към самите себе си. 

Слънце + Плутон правят разкопките на подземния свят неизбежни…

Слънцето и Плутон заедно не само поддържат тази работа по копаене в тъмнината, но и я правят неизбежна.

Сега откровенията се разпространяват толкова бързо по света – лъжите се появяват и скоро стават прозрачни. Така че, разбира се, това се случва и във всеки един от нас – личните лъжи, от които овъртахме собствените си мрежи отпадат и това, което остава, може да се окаже неочаквано.

Очаквайте неочакваното – опитайте се да не се чувствате обидени или изгубени по пътя си, когато това пълнолуние на Рак разкрие лични истини за първи път.

Няколко прости начина за справяне с Пълнолунието: 

  1. Направете медитация Майката, която ви подарявам. Тя е една от  многото в онлайн студиото ми online.deviflow.com, за което може да се абонирате само срещу 25 лв на месец и да имате достъп до множество практики – ин и миофасциална ин йога, медитация, флоу йога, женски практики, детокс йога. 

Може да достъпите медитацията ТУК – https://drive.google.com/file/d/0B3imfZR6CD0sZ2pUUEhzRHhRSHM/view?usp=sharing&resourcekey=0-5X6GoWbKYvlNipVtlYOMDA

  1. Идете на топъл минерален басейн, спа или просто си вземете дълъг пречистващ душ. Луната и Рак са повелители на водата. 
  2. Погрижете се за себе си майчински. Бъдете мили, нежни и деликатни. Запитайте се от какво наистина имате нужда и си го дайте. 
  3. Починете си, увийте се в меко одеало и гледайте емоционален филм или трилър, за да почетете Плутон 🙂 
  4. Ако имате конфликт с майка си, преглътнете егото си, обадете и се и и благодарете за живота. Все пак това е най-важното. Ако тя не е между живите, може да и напишете благодарствено писмо и да го изгорите, за да стигне дима до висините и Духа и да усети благодарността ви. Това ще ви отключи вратите на благоденствието и успеха. 

Статията е вдъхновена от:

https://www.russh.com/