Това е стил, който е фокусиран върху пробуждане на енергийн поток в тялото и приложението му  в ежедневието ни. С практиката на флоу (поток, преливане)  йога  човек става не само физически гъвкав, но и емоционално и психически адаптивен, така че да може да приема и да се синхронизира с все по-динамично променящата се външна среда.

Във Вселената всичко е обект на постоянна промяна. Когато не приемаме тази промяна и се вкопчваме в стари мислоформи и модели на поведение, ние изживяваме страдание и мъка.  Движението на тялото в синхрон с дишането, което е характерно за стила, ни позволява да усвоим на клетъчно ниво идеята за промяна и когато тя се случи да не се съпротивляваме, а да се пуснем по течението на живота.

Виняса флоу позволява себеизразяване и е много подходяща за хора, желаещи да отключат или подсилят креативността си, както и за почитателите на танца.

Практика, която с разнообразието си, никога няма да ви остави да скучаете. Позите са свързани по естествен начин чрез виняси (последователни вълни от движения, които позволяват преливане от една в друга поза). Сурия Намаскар (поздрава към слънцето) е най-базовият пример за виняса. Часовете са тематични, като аз избирам дали да наблегна на изграждането на сила (стойки на ръце, баланси), пробуждане на флуидната ни природа (ние сме над 70 % вода), пробуждане на огъня на живота (заздравяване на коремната област и изграждане на устойчивост) и т.н. Всеки час е приключение, което може да ни отведе до неоткрити територии в собствения ни вътрешен свят.

С развиването на практиката, постепенно се интегрира и осъзнаването на дъха в Уджай пранаяама (вид дишане, което забавя пулса на сърцето и активира психични качества на съзнанието), чието усвояване може да отнеме дълги месеци практика.

Постепенно йога практиката става гладка и преливаща се. Всеки, разбира се, се движи със собственото си темпо, по свой уникален начин. Това е най-подходящият вид йога за съвременния човек, чиито корени датират в древността, но внесеният елемент на движение символизира непрестанната еволюция на човека.