За всеки аналитичен ум, които има нужда от емпирични доказателства, започваме тази статия с квантовата теория за заплитане на фотоните, която Айнщайн нарича “призрачно действие от разстояние”.

Хората са склонни да мислят, че имат доста добра идея за това как функционира физическия свят, но нещата стават неописуемо странни, когато се вгледаме в детайла. Частиците не винаги са частици и понякога тези частици (или вълни) се държат по странен, противоположен начин. Един от феномените във физиката е квантовото заплитане и учени от Университета в Глазгоу наскоро са заснели първата снимка, демонстрираща ефекта от този феномен.

Когато две частици или молекули се заплитат на квантово ниво, те споделят едно или повече свойства като въртене, поляризация или импулс. Този ефект продължава дори ако преместите единия от заплетените обекти далеч от другия. Айнщайн нарича това преплитане „призрачно действие от разстояние“.

Учените успешно демонстрираха квантово заплитане с електрони, молекули с различни размери и дори много малки диаманти. Проучването на Университета в Глазгоу обаче е първото в историята, заснело визуални доказателства за заплитане. Експериментът използва фотони в заплетени двойки и измерва фазата на частиците това е известно като заплитане на Бел.

Екипът произвежда фотони с ултравиолетов лазер, преминаващ през кристал, който кара някои от фотоните да се заплитат. Разделител на лъчи превръща лъча в две равни „рамена“, като някои от заплетените фотони преминават по различни пътища. Тъй като са заплетени, те продължават да споделят една и съща фаза дори след като бъдат разделени.

Учените вярват, че квантовото заплитане може да има приложения в квантовите изчисления, предаването на данни и дори телепортацията.

Същото това заплитане става очевидно при работата с метода Семейни констелации. Често то изглежда доста невероятно, но все пак човек го усеща като ограничение или трудност в ежедневието си. Това ограничение пречи на човек да живее собствения си живот, защото е вплетен с някой свой предшественик, който може да е дори няколко поколения назад.

Как се случва това?

Вплитането със съдбата на някой означава, че ние не живеем изцяло собствения си живот, а сляпо “следваме” съдбата на някой от нашите предци. На моменти даже може да пресъздаваме цели откъси от живота на някой от предишните поколения в семейството ни, поради наличието на това вплитане. То се случва, когато има голяма непреработена болка назад в семейната система, което води до “замръзване” на потока от жизнена енергия. Като резултат идва усещането как живота ни върви напред механично. Често семейните констелации ни отвеждат назад до някое голямо събитие, като Баташкото клане например, в което се вижда огромна болка и страдание, загуби при жестоки актове на отнемане на човешки животи и това, по невидимата нишка на енергията, е стигнало до нас. Ние може да не знаем нищо за това, но то буквално е живо в нашите атоми, в които още звучи зловещото ехо от тези злополучни събития.

Не е нужно да има такова голямо събитие в семейната ни система, за да има заплитане. Понякога аборти, загуба на деца, ранна загуба на родители, насилие, преселение, тайна, любовни триъгълници и други човешки неразрешени теми са причината това ехо да стигне до нашите клетки и ние да преживяваме тези ограничения, без да знаем или да си даваме сметка за техния източник. За нас нещата изглеждат на личностно ниво, но много често разбираме за тези влияния покрай неспособността ни да се измъкнем от хватката на повтарящите се модели.

Всъщност тези ограничения са породени от заплитане с някой член на семейната ни система, при който нещата са останали неразрешени, когато е напускал тази Земя. И тъй като нищо не може да остане неразрешено, дори поколения по-късно ние ставаме възможността, която семейната система използва, за да се намери мир и баланс. Но това минава през трудност, болка, страдание, които са само пръста, посочващ ни работата, която трябва да извършим, за да освободим себе си и да възстановим баланса в семейната система.

Човек идва и сяда на “горещия стол” до мен с най-различни теми и работата в полето разкрива чудни истории, за които човек понякога дори не е подозирал. Важното е, че в края на тази удивителна работа, която позволява разплитането да се случи, очите на клиента са по-живи, лицето му по-озарено, а сърцето му по-свободно и леко.

Ако усещаш, че нещо ти тежи, за което търсиш разрешение и не си намерил/а с други средства, можеш да прочетеш повече за констелациите ТУК.

Това беше методът, който ми помогна да се излекувам от астмата, алергиите, да мога да преобразувам болката си в разбиране и да дишам дълбоко живота.

Ноември е месец на работа със сянката и сега, когато енергията естествено ни тегли към подземията, е важно да вземем факлата и да слезем там, за да осветим скритото, което влияе на живота ни.