Ритуали на Новолуние 

Има огромна сила в използването на енергията и ритъма на Луната. Независимо дали искате да подобрите здравето си, кариерата или отношенията си, осемте фази на Луната са интелигентна и ясна пътна карта за проявление. И когато се приведете в съответствие с тези фази, можете да работите с природните сили, за да изясните и непрекъснато да усъвършенствате това, което искате да извикате в живота си, докато то не се осъществи. Научавайки се как да се проявявате с луната, във всичките й фази, допринася за това да живеете повече в синхрон с естествената си среда и с вашата истина като жена.

Лунните ритуали 

Лунните ритуали са древна и свещена практика, възникнала в Египет, Вавилония, Индия и Китай, където култа към Луната е било част от културата. Фазите на Луната влияят на растежа или упадъка на растенията, животните и човешкия живот.

Днес лунният ритуал носи също толкова сакралност и носи прекрасна първична практика в съвременния свят. Това е нещо, от което отчаяно се нуждаем в нашия винаги гледащ към екрана начин на живот и когато самият живот често е изпълнен с предизвикателства, сърцебиене и отчаяние.

Красивото при ритуалите, особено тези, свързани с луната, е, че те ви канят да се успокоите. Молят ви да засадите семена за намерение и да бъдете едно с енергията на нашата околна среда. Без разсейване.

И докато има 8 фази на Луната, най-мощните фази са новолунието и пълнолунието.

Новолунието

То се случва, когато Слънцето и Луната са в съвпад; когато ян (мъжката) енергия на Слънцето се слива с ин (женската) същност на Луната. По време на тази фаза Луната и Слънцето се съединяват в небето (правят астрологичен съвпад). Когато това се случи, енергийно е време да се успокоим и да засадим нови семена на намеренията ни. По време на новолуние тя ни служи да вдъхнем нов живот във всяка зона на застой или на всяко място в живота ви, където бихте искали да повлияете чрез положителни промени.

Ритуал за новолуние

Новолунието е празна страница, ново начало, момент да се обърнем навътре и да помислим какво искаме да призовем в живота си и какво трябва да пуснем. Наистина е време за почивка и размисъл, така че перфектният ритуал ще бъде в комфорта на вашия собствен дом.

Как да започнете

1.Създайте подходяща среда

Преди да започнете какъвто и да е ритуал, почистете и организирайте пространството си. Началото задава тона на церемонията. Ако пространството ви е хаотично и мръсно е важно първо да почистите и подредите, за да имате достъп до яснота и подреденост в главата си.

Аз обичам да паля салвия, ароматни клечки, паоло санто или ароматни смоли, като смирна, с която в древен Египет са почитали Луната.

Може да закупите салвия от ТУК 

А паоло санто от ТУК 

Ако взимате ароматни клечки, изберете натурални и ръчно навивани.

Виждала съм, че продават в някои био магазини ароматни смоли, които се поставят върху горящ въглен (взимат се от арабските магазини от тези за наргиле).

Също палим свещ, пускаме успокояваща и нежна музика. Важно е да вземем душ или ароматна вана преди това, за да очистим телата си от цялата натрупана във външния свят енергия и да влезем в свещеното пространство на личния си ритуал чисти.

Добре е след душа да намажем коремната и сърдечната област с етерични масла, които ще влязат в кръвообращението ни и ще балансират хормоните и вътрешната ни среда.

Препоръчвам за ритуали на Новолуние следните етерични комбинации на 11 Луни:

Нова Луна

Сребърна Луна

Буда Съзнание

2. Създайте връзка с Божественото.

Повишете вибрацията си. Подарявам ви тази кратка 3 минутна медитация за повишаване на енергията, която е част от моята онлайн програма за пълен рестарт – Ново начало https://deviflow.com/novo-nachalo-onlayn-programa/

Обърнете се към връзката с източника на енергия, която чувствате, че ви подкрепя най-много: водачи, ангели или всяка друга божествена връзка. Лично аз обичам да се свързвам с всеки от четирите елемента: въздух, огън, вода и земя. Свързвам всеки един с посока на колелото на медицината; Изток, Юг, Запад и Север. Така почитам Божествената мъжественост и Божествена женственост чрез Слънцето и Луната.

3. Седнете удобно и пишете.

Вземете лист хартия и запишете онзи тип енергия, който бихте искали да поканите в живота си.Например:

Изобилие, подхранване, грижа, удоволетворение, растеж, обмен, интимност, търпение, доверие и т.н.

4. Декларирайте.

Следващата стъпка е да оформите тези качества на енергията в утвърждения. Тези формули в йога се наричат санкалпа и са семена, които посяваме в подсъзнанието си. Не забравяйте, че там работят вече програми от дълги години, които привличат в живота ни онази реалност, която ни е вградена от рожденното семейство. Колкото повече осветляваме тези програми и осъзнаваме кои от тях са дисфункционални и ни носят страдание, толкова повече расте възможността да се освободим без да бягаме.

Ако усещате, че носите тежест от рожденното си семейство и имате желание и готовност да се освободите и да поемете по собствения си път без вина и тежест, вижте как констелациите могат да ви помогнат за това ТУК 

След като сте оформили своите утвърждения, прочетете желанията си на глас.  Изричането на глас им вдъхва живот и също ви дава възможност да ги чуете сякаш от страни.  Може да забележите, че те предизвикват още повече емоции, когато се изговарят, и това чувство е от съществено значение за проявлението.

Примери за намерения:

С лекота привличам в живота си изобилие, подхранване, грижа и чувство на удоволетвореност и осъщественост.

Привличам партньора, който ще ме вижда и който аз ще виждам, без проекции и очаквания.

Намирам работа, която удоволетворява всичките ми нужди и носи разгръщане на душата ми.

Благодаря за еволюцията чрез болката. От днес избирам да израствам чрез удоволствие и наслада.

5. Медитирайте и визуализирайте 

Сега, когато сте пуснали и направили място за това, което наистина желаете, седнете спокойно, следвайте дъха си и визуализирайте желанията си, които се сбъдват, като същевременно наблюдавате усещанията в тялото си.

Поставете намерението да останете отворени за тези елементи и преживявания, навлизащи в живота ви, и всички други възможности за растеж, от които може да се нуждаете по пътя.

6. Благодарете

Завършете ритуала като се обсипете с чувство на благодарност. Това е чувство с много висока вибрация и то буквално има силата да преобразува деструктивните емоции в добродетелни. 

Можете да направите този ритуал соло или да поканите сестрите си по душа да се присъединят към вас. Макар че да го правиш сам е красиво, има и нещо много подкрепящо в това да бъдеш чут и държан от жените, които обичаш, така че и те да подсилят желанията ти за теб и обратно.

А на 17 септември – четвъртък ще се съберем в женски кръг на Новолунието в Дева, за да подсилим колективно намеренията си и да се подхраним от силата на женската енергия.

Начало 19:30

Очаквайте подробности скоро 🙂

Мечтайте мащабно и радвайте сърцата си.

Статията отчасти е вдъхновена от:

https://jenniferracioppi.com/