Project Description

От древни времена Какаото е било използвано в ритуали и церемонии от мезоамериканските народи и се е считало за свещено.

Интересно е, че ритуалната и церемониална употреба е била загубена, но се връща отново в света заедно с нуждата от отваряне на сърцето и лечение със силата на любовта.

Работата със свещено церемониално какао е много различна в есенцията си, от вече широката употреба на какаото в сладкиши и шоколади. За разлика от тях, церемониалното какао е без захар, без добавки, без добавени мазнини, за да може да се работи с дълбоката и силна лечебна сила на това растение. Приготвя се с молитви, песни, намерение, поднася се в церемония, специално посветена на силата му.

Пиенето на какао в най-чистата му форма позволява по-дълбока връзка със себе си, нашата собствена интуиция, знание и вътрешно ръководство. Радостта от какаото наскоро беше преоткрита в западния свят, като хората го консумират в чист вид и получават подкрепа и послания от Духа на какаото. Какаото е медицина-Майка и ние го наричаме Мама Какао. То има своя интелигентност и съзнание, с които можем да комуникираме. На церемониите с какао работим с намерението си, а именно какво бихме помолили мама Какао да изцели и оцелости в нас.

Мама Какао е мощно, но нежно земно лекарство. Тя няма да ви бутне грубо през вратата, а леко и грижовно ще ви отведе в измерението на любовта, ако сте готови да пуснете защитите си.  Може да помогне за изчистването на емоционалните блокажи и да вдигне тъмните облаци, с които е покрито раненото сърце  Фасилитира освобождаването от минали връзки, като може с ваше позволение и по силата на вашето намерение да преобразува тежките енергии в опрощение, помирение и повече разбиране и толерантност.

 • Свързва ви с творчеството, лекотата, красотата и свободата
 • Подобрява фокуса и умствената пъргавина
 • Задоволява емоционални липси

На физическо ниво:

 • Подобрява кръвообращението
 • Поради наличието на теобромин, веществото, което се отделя, когато сте влюбени, се чувствате окрилени от употребата му
 • Наличието на фенилетиламин ни помага да се чувстваме щастливи и доволни
 • Повишава нивото на серотонин, което отново предизвиква приятна еуфория
 • Намалява болката и ПМС
 • Пълно е с магнезий, цинк, желязо, сяра и други микроелементи, антиоксиданти, витамини и минерали, които го правят супер храна
 • Флаванолите действат противовъзпалително
 • Антиоксидантите се борят със свободните радикали в тялото и ни помагат в съхраняване на младостта и жизнеността
 • Стимулира функцията на червата и подпомага бъбреците (трябва да се консумира с много вода)
 • Хранително е и ни снабдява с всичко необходимо да сме жизнени, щастливи и доволни от живота, като лекува емоционалните ни рани по мек, подхранващ и нежен начин.

Силно препоръчвам, за да имате максимална полза да сте само на плодове и зеленчуци в деня на церемонията. Ако ви е трудно да издържите, може да хапнете и малко сурови ядки, но 2 часа преди церемонията не консумирайте друго, освен вода.  Изкъпете си, намажете се с масла и си облечете красиви дрехи, в които ще ви е удобно и ще се чувствате красиви и ефирни.  Намерението, с което да работите на церемонията е най- важната част, която ни позволява да фокусираме енергията в определена посока.  Намерението е дестинацията и превозното средство на нашта фокусирана енергия. Без намерение, животът ни е хаотичен и може да се усеща безсмислен.  Намерението е фокусният лъч на енергията ни, който ни придвижва към някаква важна за нас цел.

Вижте в събития за предстоящи какао церемонии.

Може да поръчате и ваша лична церемония за житейски празник.

Може да изпратиш покана за какао церемония в твоя град, ако усещаш, че има нужда и интерес от какао лечение.