Project Description

Семейните констелации ни разкриват един невидим свят, изтъкан от нишките, които ни свързват с всички преди нас. Ние не сме самотен остров, появил се в океана на живота, а идваме на този свят от съюза на нашите родители. Те ни предават заедно с генетичния фонд на рода ни и информационната матрица на предишните поколения. В нея се съдържа цялата информация за всички минали събития, включително семейните тайни. Особено тежък е зарядът на тайните, тъй като той се усеща от членовете на семейството, като нещо което витае във въздуха. Ние преживяваме последствията на всички тези събития, за които често дори не знаем  под формата на ограничаващи вярвания, страхове, психози, повтарящи се модели на поведение и избори, болести, болки, склонност към травми и т.н.

Семейната система винаги търси начин да се балансира, затова нищо не може да остане скрито. Така “жертви” стават невинните – най-младите членове на системата, които носят от сляпа любов тежките съдби на предците си без да го осъзнават.

Системите винаги се стремят да запазят целостта си. Нашата семейна система включва абсолютно всички, които са били родени в нея, без изключения. Това означава, че в сърцата на всички е важно да има място и за абортираните деца, мъртвородените, дадените за осиновяване, изоставените, също за убитите хора, насилниците, жертвите, болните и тези с тежка съдба. Но това са болезнени теми, а хората са програмирани да избягват болката, като я изтласкват, дисоциират се, отричат, или замразяват способността си да чувстват. Както вече споменах, нищо не се губи, просто очаква сгоден момент, за да се прояви и то през членовете на семейната общност, които дори не подозират за наличието на тези минали събития в рода. Опита ми показва, че в абсолютно всяко семейно минало има такива моменти, предците ни са преживели войни, робство, приватизация, насилствено изземване на имоти, концлагери и т.н. Всичко това се преживява като ехо в живота на следващите поколения, които дори не подозират от къде произтича страданието им. Много често ние знаем, че съществува проблем в живота ни, но не можем да определим от къде идва, каквото и да правим. Методът на семейните констелации ни позволява да работим с тези теми, като констелаторът създава поле и  чрез представители стават явни тези вътрешни динамики, скрити вярвания и лоялности, които ни карат да преживяваме необяснимо страдание отново и отново.В това поле ние имаме достъп до информация, която е иначе кодирана и която ни тласка в посоки отвъд нашия контрол. Този метод се базира на наличието на една по-обхватна съвест, наречена Колективно Семейно Съзнание, което съхранява споменът за всички, които принадлежат на даден род.

Как работи

Всеки носи в себе си една картина, една представа за живота, която може да го движи в посока към успехи или провали. Единственото нещо, което влияе на постъпките ни е тази картина, за която ние не сме осъзнати. Това е една дълбока вътрешна картина, която ние сме приели за вярна и тя работи през нас като атрактор на различни външни събития. Тази картина включва нашите нагласи и убеждения, формирани в детството ни, но коренящи се в миналото на нашата семейна система. От това произтичат неволите и неуспехите в нашият живот, свързани с работа, взаимоотношения, пари, самооценка, родителство.

Констелациите ни дават една нова картина. Една картина, която е част от света на душата и поради това тя не може да бъде разбрана чрез ума. Този нов образ може да намери място в сърцето ни и от това да произтекат положителни промени в посоката на живота ни.

Констелаторът не може да свърши работата на клиента. Той създава и поддържа пространството,  но той не се намесва в съдбата на клиента.

Работата на клиента се състои в това да види тази нова картина и да я допусне в сърцето си, от където тя започва да действа. И от закона за привличането знаем, че когато ние излъчим вътрешен импулс навън, привличаме хора, събития, обстоятелства, които са в резонанс с нашата вътрешна картина. Ако излъчваме страх – привличаме крах, ако излъчим надежда – привличаме нова възможност.

Констелацията не обещава щастлив край, не дава точни инструкции за по-добър живот, а ни дава шанс да се оттеглим от ролята на наблюдател на собствения си живот и да започнем да живеем всяка една ситуация много по-осъзнато. Констелацията ни повежда по този път и ни подкрепя стъпка по стъпка.

Разрешението в една констелация и положителният ефект могат да дойдат само ако по-великите сили, като Семейната съвест, Съдбата и Духът позволят това.

Обикновено след констелацията клиентът чувства облекчение. За някои промяната може да настъпи още на другия ден, за други отнема седмици, месеци, до две години. Една констелация се разлиства с темпото на възприятие на клиента.

Какъв е проблемът

Всеки проблем може да се разгледа през погледа на констелациите, особено ако усетиш вътрешна потребност и нещо те насочи към този метод. Примери за проблеми, които можеш да поставиш са:

 • Липсва ми енергия в живота ми.
 • Не мога да довеждам нещата до край.
 • Разделих се с партньора ми, но не мога да го/я пусна вътрешно.
 • Парите ми изтичат.
 • Печеля пари и после ги губя.
 • Все ме лъжат.
 • Чувствам, че животът е несправедлив.
 • Чувствам се постоянно виновен/а.
 • Разделям се с партньорите ми по един и същи начин.
 • Не мога да се задържа на работа.
 • Чувствам се незабелязан/а.
 • Успехът все ми се изплъзва.
 • Имам проблеми в общуването с децата си.
 • Попадам все на насилници.
 • Започвам нещо с ентусиазъм и след това се отказвам.
 • Все имам чувството, че няма достатъчно време.
 • Не си говорим с майка ми/ баща ми.
 • Детето ми почина малко или е мъртвородено или е все болно.
 • Чувствам безнадеждност / безпомощност / безсилие.

Какъв е процесът на работа

Въпреки, че процесът е личен, той се случва в група.

При желание да заявите лична констелация се свръжете с мен на 0894 488 808, за да се разберем за ден и час. Най-удобният ден за работа е неделя, в който събирам група от представители и работим цял ден по няколко теми.

Цената на поставяне на лична тема е 90 лв и отнема между час -1.5 ч.. Поканени сте в този ден да останете и на другите констелации като представител, тъй като от всяка констелация човек може да си вземе много .

Мнения

Срещнах Деви в труден период от живота си. Бях ходила и при други констилатори в България  и бях  отчаяна от либсата на компетентност и интуиция!  Налучкваха и бяха жадни за парите си! Когато виждаха,че не могат да се справят,започваха да обвиняват ! Ужасно чувство за клиента- носи тежка съдба и го обвиняват за нея!Констелатора не е диплома ,а етика ,знания ,отговорност и призвание!!!  Като ,че ли някои от нас си избира съдбата,за да дразни констелаторите с нея…За мене принципа на фамилните констелации е най-краткият път към промяна,ако човек има срещу себе си опитен ,знаещ и интуитивен констелатор на когото да повери буквално съдбата си в труден момент! Ако констелатора не е добър може да затвърди и влоши проблема ! Говоря го не напразно-знам  какво е констелация-завършила съм конслелации в реномирани учебни институти в Австрия и Германия и накрая при самият Берт Хелингер!Когато я срещнах почувствах топлина, респект искренност и компетентност! Бях на правелното място и бях благодарна,че не се отказах да търся и попаднах на Деви! Живота ми се промени в положителна посока. Благодаря ти Деви!♥️

Марена

Нямам думи, с които да опиша работата на Деви като консталатор. Имах бизнес ситуация в екипа си, която беше толкова заплетена в чисто междучовешки отношения, че в един момент осъзнах че от системна гледна точка се случваше нещо, което бе извън пределите ми на бизнес лидер. След бизнес констелация с Теди Деви, успях да развържа нишките на възела и още на следващата среща този екип от 8 човека започна да работи с лекота и продуктивноста се увеличи.

Галина Вачева

Констелацията при теб беше едно от най-смислените неща, които направих тази година 🌞! Малко по малко живота ми започна да се придвижва в различна посока ❤️

Лидия Смиленова

Деви, тук е моментът и аз да кажа, че съм ти изключително благодарна за двете констелации, които съм правила с теб! <3 Възхищавам се на твоята свръх-емпатия, с кото поемаш чуждите проблеми и почти свръхестествената ти сила да навлизаш дълбоко и да разплиташ всичко старателно оплетено и скрито в подсъзнанието!!!! Това наистина е едно от най-смислените неща, които и аз съм правила, и пак бих направила!!!! ;*

Ели Стефанова