На 15 ноември преживяваме мощно Супер новолуние в 23 тия градус на Скорпион. Слънцето и Луната обединяват сили в най-загадъчния и трансформативен знак на зодиака, донасяйки радикални промени в парадигмата и огромна вътрешна трансформация за всички нас.

Всяко новолуние представлява началото на нов цикъл, ново начало: това е най-добрият момент от месеца, за да изчистим съзнанието си, да преоценим целите си, да посадим семе и да определим намерения за бъдещите времена. Това Новолуние обаче е по-мощно от другите: ние сме свидетели на третата и последна от трилогията на Супер новолунията, започнала през септември със Супер новолунието в Дева.

Супер Луните са Новолуния или Пълнолуния, които се случват по-близо до нас: поради тази причина гравитационното привличане на Луната на Земята е по-силно и тези космически изравнения се усещат по-интензивно. Трите Супер новолуния ни подготвят за интензивния предстоящ сезон на Затъмненията. Порталът на Затъмненията се отваря в края на месеца на 30 ноември с пълното Лунно затъмнение в Близнаци. Следващото новолуние ще бъде пълно слънчево затъмнение в Стрелец, което ще се случи на 14 декември.

Супер новолунието в Скорпион е напомняне, че животът продължава, че не трябва да оставаме в миналото и че имаме постоянни възможности да започнем отначало и на чисто. По време на предстоящия лунен цикъл поканата за нас е да освободим съпротивата и да освободим старото си чувство за себе си, така че да сме свободни да въплътим истинската си сила.

Скорпион: Смърт, прераждане и радикална трансформация

Скорпионът е Ин, Вода и Фиксиран знак: когато Новолуние се случи във Вода, архетипът е по-силен и Скорпионът може да се счита за най-емоционално интензивен от всичките дванадесет знака. Скорпионът корелира с всички онези взаимоотношения, които включват някаква форма на сливане, сливане с друго: тя е свързана с интимност, доверие, сексуалност и с онези бизнес партньорства, в които участват споделените финанси.

Тази Супер нова Луна може да ни задейства по начини, които не можем да игнорираме, за да ни принуди да се изправим срещу нашите ограничения, нашата уязвимост, нашите чувства на безпомощност и безсилие. Някаква форма на загуба и криза често се включва, когато говорим за Скорпион и Плутон. Целта на процеса е да укрепи нашият характер и да ни направи по-силни, по-мъдри, по-автономни и сигурни в себе си.

„От страданието са се появили най-силните души; най-великите герои са покрити с белези. “ – Калил Гибран

Слънцето и Луната в Скорпион образуват красив воден тригон с ретроградният Нептун в Риби. Този аспект е много подкрепящ и успокояващ: засилва креативността и въображението ни, както и способността ни за съпричастност. Водният тригон ще ни помогне да настроим нашата същност, нашето сърце и нашата душа. Нептун управлява сънищата и мечтите. Мечтите, които сънуваме през тези дни, могат да съдържат важни послания: те могат да бъдат по-живи, дори осъзнати и могат да ни дадат нови идеи как да продължим напред.

Нептун предлага толкова необходимото лекарство за интензивността на тези дни и той ще ни държи за ръка по време на процеса на прочистване и пускане. Богът на океаните ще ни напомни да гледаме със състрадание на страховете, болката и раните, които са в основата на нашата съпротива, на нуждата ни да контролираме, на нашите несъзнателни тенденции да надмогваме, доминираме и манипулираме други.

През останалата част от лунния цикъл ще бъдем насърчавани да гледаме отвъд нашите принуди и мании, да се доверяваме на Вселената и да освобождаваме контрола. Нептун, владетелят на Риби, винаги ни кани да възприемем духовна перспектива на живота и да повярваме, че има по-висш смисъл за трудностите, които изпитваме, и препятствията, които срещаме.

И все пак Нептун може също да корелира с илюзии, заблуди, пристрастявания и желание за бягство: избягването или заобикалянето може да бъде изключително примамливо във времена като тези. Проверката, оттеглянето във фантастичния свят и прекъсването на връзката с телата ни, за да избегнем усещането за трудни емоции, е по-лесно, отколкото да се изправим срещу това, което се случва.

Поканата на този аспект е да намерим съзнателно начини да се върнем в телата си и да дадем простраснтво на чувствата си. Не забравяйте да създадете време за всяка артистична и творческа дейност, която ви помага да достигнете състояние на поток, подкрепяйки интеграцията и освобождаването на трудни емоции чрез катарзисен процес.

Супер новолуние секстил Плутон, Юпитер и Сатурн: Разглобяване на старата парадигма

Плутон е съвременният планетарен владетел на Новолунието в Скорпион – аспектите, които той прави, ни дават повече информация за това как енергията на това космическо подреждане ще се прояви и изрази. В момента Плутон е в съвпад с Юпитер и Сатурн в знака Козирог и в секстил към Слънцето и Луната в Скорпион.

Синхронно, това е първото Новолуние, което се случва, след като Юпитер и Плутон се срещнаха за последно в Козирог, започвайки новия си цикъл: те ще се срещнат отново до 2033 г. Това е друга причина, поради която Новолунието има по-голямо значение от обикновенота Новолуние и ефектът му ще се усети по-силно.

Слънцето и Луната в Скорпион образуват секстил към Плутон, Юпитер и Сатурн в Козирог: тази конфигурация насърчава лесен обмен на информация чрез непрекъснато задействане и стимулиране между участващите небесни тела. Хармоничните аспекти между Новолунието и планетите в Козирог и положителното влияние на Марс, традиционният владетел на Скорпион, сега неподвижен директно в знака Овен, ще ни дадат инерция, издръжливост и мотивация, за да предприемем съсредоточено действие.

Сега имаме възможността да разберем какво трябва да направим, за да преодолеем нашите самоналожени ограничения и можем да разкрием по-дълбоките причини, които стоят зад нашите мотивации и намерения. Тези аспекти отразяват по-силно желание за разрушаване на старата парадигма, освобождаване от старите системи и старите начини за правене на нещата и създаване на нови. По това време сме поканени да се чувстваме свободни да експериментираме с нови идеи и да следваме желанията, произтичащи от нашата Душа.

Докато се провежда Супер новолунието в Скорпион, Венера създава други значителни конфигурации.

В момента Богинята на любовта е във Везни, един от знаците, които тя управлява, и тя формира хармоничен и много полезен тригон със Северния възел в Близнаци. Тази конфигурация засилва значението на нашето взаимодействие с другите, напомня ни, че не сме сами тук: че няма срам да се обърнем с молба за помощ и подкрепа.

Венера също е в квадрат с Плутон, Юпитер и Сатурн в Козирог: тези аспекти може да отразяват известно напрежение поради ограничението в нашия социален живот и ограниченията, които изпитваме, когато се опитваме да се свържем с другите в този конкретен момент. Тези квадратури насърчават промяната, като ни подтикват да намерим нов баланс между даването и получаването и да изследваме нови начини за общуване със себе си и с близките си.

На това Супер новолуние ни насърчават да се откажем от старите идеи за това как трябва да изглеждат връзките и да започнем да взаимодействаме с хората по нови начини, да създаваме нови парадигми, да изследваме как да се чувстваме по-близки до другите и да задълбочаваме връзките си. Тези подреждания подчертават важността да се грижим за това как се показваме във всички наши взаимоотношения: ясната комуникация, радикалната честност и поемането на отговорност за поведението ни с другите са предпоставки за личностно израстване и автентични връзки.

Супер новолуние в Скорпион: Намиране на свобода чрез отпускане

И Плутон, и Скорпионът са свързани с нашите несъзнавани желания и вътрешните ни конфликти, с всичко онова, което крием  и потискаме, с най-дълбоките ни рани, със своята сянка, с това, което не можем да видим в себе си. И двата архетипа също корелират с еволюционните намерения на нашата Душа: Новата Супер Луна в Скорпион ни приканва да се изправим срещу нашата болка, нашата уязвимост, нашите потиснати желания и да си възвърнем всичко, което сме.

Това космическо подреждане представлява напомняне, че за да позволим да се прояви нещо ново, първо трябва да освободим старото. Трябва да се изправим пред празнотата и бездната, които се крият между унищожаването на познатото и създаването на бъдеще, все още непознато и несигурно. Скорпионът изисква да пуснем човека, който сме били, за да можем да се превърнем в това, което сме наистина.

Поканата на тази планетарна конфигурация е да намери свобода, като се освободим от привързаностите, да се научим да оставаме в празнотата и да се взираме в бездната без страх. Новата Суперлуна в Скорпион ни насърчава да освободим контрола, да освободим съпротива срещу промяната и да се доверим, че това, което трябва да бъде, ще намери своя път.

Преведено от Теодора Рачева – Деви

Оригинален текст: https://www.moonomens.com/super-new-moon-in-scorpio/

Ако усещате, че сте готови да пуснете болката и тежестта на миналото и имате нужда от подкрепа, заповядайте на констелационния семинар на 21 и 22 ноември:

https://deviflow.com/event/grupovi-konstelatsii-izlez-na-svoboda/