Даоистите вярват, че половите органи са коренът на целия живот, заедно с бъбреците. Сексуалната енергия, преминаваща през нашите акупресурни меридиани, се превръща в оптимално здраве за тялото, ума и духа, когато е канализирана правилно и тече свободно.

Чрез работата с рефлексните точки на тялото, в източната медицина лекуват всякакви състояния и симпотми и облекчават болка.

Теорията за рефлексологията и акупресурата е базирана на използването на прецизни движения на натиск върху био активни точки за възстановяване и поддържане на естественото равновесие на тялото (хомеостазата). Тази лечебна система идва от култура, която дълбоко почита масажа като лекарство за нашето тяло и здраве.

Има интензивни рефлекторни зони, които съществуват в най-дълбоките и чувствени зони на нашите тела. Когато тези точки се стимулират, те могат да помогнат на жената да изчисти емоционалните блокажи, свързани със страха и напрежението, както и да подпомогне изпитването на по-дълбоко удоволствие.

Бавно масажирайки шийката на матката, която е свързана със сърцето, може да помогне на жената да дава и получава любов в по-голяма дълбочина. Представете си като рефлексотерапия на краката, че всяка точка на краката ни се отнася до различен жизненоважен орган като черен дроб, сърце и бъбрек. Точките могат да се натискат или стимулират, за да се подобри здравето на този орган. Това важи и за рефлекторните точки в нашето йони (вагина).

Една от най-старите даоистки практики за стимулиране на тези рефлексни точки в йонито е използването на нефритено яйце. Нефритените яйца, известни още като йони яйца, са кристали или скъпоценни камъни, изваяни във формата на яйца и се вкарват във влагалището, като тампон. Те се използват за различни упражнения за подобряване на цялостното здраве, както и за придобиване на вагинална сила, и еластичност и естествено овлажняване. Те хармонизират работата на половите жлези, така че танца на двата най-важни хормона за женското здраве – естроген и прогестерон да бъде балансиран.

Аз лично започнах да използвам йони яйцето след като родих. Един ден скачах на батут и усетих топлина, която се разлива там долу. За мой ужас установих, че се бях изпуснала, което ми се струваше невъзможно при цялата ми работа с мула бандха (коренен ключ, който се случва при стягане на урогениталната диафрагма). Започнах да се интерсувам и да търся начини за тонизиране на тазовото дъно и така стигнах до яйцата.

Почти веднага забелязах разликите извън теоретичното разбиране, което вече имах. Нежният натиск на яйцето върху рефлекторните ми точки увеличаваше усещанията и засилваше преживяванията ми при  любене. Чувствах, че дисбалансите в тялото ми се хармонизират всеки път, когато използвах яйцето си. Не след дълго усетих и тазовото дъно укрепнало и можех да прилагам по-добър контрол при полов акт, което увеличаваше удоволствието на партньора ми.

Къде са тези точки и как въздействат? 

Бъбреци – Входа на йони и г-точката. Бъбреците съдържат квинтесенцията на живота, която китайците наричат едно от трите съкровища Дзин. Раждаме се с определено количество Дзин, което е нашето генетично наследство, но в хода на живота тя намалява. При живот в постоянен стрес и страх, този запас се изчерпва по-бързо и жената може да навлезе в преждеверемнна менопауза. Затова работата с бъбреците и стимулирането на тези точки помага на жената да постигне спокойствие и подхранва жизнения и запас.

Черен дроб – Често сме чували, че сексът е голямо облекчение за главоболието и в това има истина. Стимулирането на чернодробната точка ни предлага облекчение за натрупаното напрежение, гняв, разочарование и фрустрация, което не ни позволява да се чувстваме спокойни.

Далак / панкреас – Когато мислим твърде много, може да се чувстваме притеснени и да изпаднем в състояние на тревожност. При стимулацията на тази точка ние изпитваме дълбоко чувство на заземеност и центрираност.

Бели дробове – дисбаланса може да се прояви като отслабен имуннитет, особено в дихателната система. Белодробната точка често е най-недокоснатата област, тъй като е разположена около шийката на матката. Когато белите дробове са в баланс се чувстваме уверени и вдъхновени. Белите дробове изчерпват енергията си от мъкта, тъга и скръб.

Сърце – Епицентърът на нашата страст и дълбока любовна изява, разположен в самата шийка. По време на сексуални срещи най-добрият начин за стимулиране на тази зона е с бавно дълбоко проникване. Мисионерската поза с възглавница под бедрата може да ви помогне, за да достигнете изцяло телесен оргазъм или „съргазъм“. Нежното масажиране на тази невероятна рефлексна точка може да събуди дълбоко изцеление и разширяване на сърдечната любов с доверен партньор.

Как да работя с тези точки? 

Има много начини да стимулираме нашите чувствени рефлексни точки. За жената редовното използване на яйце е най-естественият и удобен начин да започнете да изследвате тези зони. Когато практикувате с яйцето, то автоматично ще масажира и стимулира йони рефлексните точки, като същевременно укрепва тазовите мускули. Приятните усещания ще помогнат за дълбокото йони изцеление, като същевременно укрепват и сексуалността. В съчетание с любящ секс с доверен партньор, работата с яйцето може да ви доведе до върховни екстатични преживявания. Увеличаването на чувствителността във влагалищния канал ни разкрива един напълно нов свят на удоволствие.

Йони яйцата могат да се използват по всяко време и навсякъде. Ето няколко начина на употреба:

 

  1. Първоначално може да го слагате вечер и да стягате и отпускате тазовите си мускули преди сън, а след това да спите с яйцето. Мускулите автоматично обгръщат яйцето и така много нежно те се тонизират, дори без да се съкращават.
  2. Може да го слагате за определено време през деня, когато сте отделили време за специална практика. Вижте безплатни видеа тук:
    Женски практики
  3. Може да го ползвате по време на йога практиката ви или ако танцувате.
  4. Може да го носите по време на сексуалния акт. Ако сте достатъчно отворени, споделете с партнора си и му дайте кончето да подвижи яйцето в йонито. Когато издърпа яйцето до входа, стегнете мускулите и придвижете яйцето към шийката.

Внимание – работата с йони яйце може да не е подходяща за жени с много стегната мускулатура. В този случай по-добре да се използва йони стик.

 

Огледална рефлексология

 

Интимните рефлексни точки при жената са огледални при мъжа  

Ще бъдете развълнувани да разберете, че рефлексните точки на жената отразяват точките на мъжа. Това значи, че при проникване и двамата работят за изцеление и тонизиране на съответните органи.

 

Интимният масаж

Опитайте да експериментирате с йони и лингам (пенис) масаж, за да стимулирате всяка точка по време на любовната игра.

За йони или лингам масаж, приемащият трябва да се отпусне напълно. Даващият използва масажно масло и нежни масажни техники, за да стимулира всяка точка с намерението да лекува и освобождава емоции, вместо да постигне оргазъм. Оргазмът най-вероятно ще настъпи така или иначе, въпреки че ще бъде бавно изграден през сърцето, разширяващ цялото тяло, за разлика от бързото и интензивно освобождаване.

Когато влюбените правят любов бавно се създава форма на екстатична акупресура.

Не забравяйте, подхождайте към точките на чувствения рефлекс с любовта и грижите, които заслужават и това ще доведе до повишена жизненост чрез физическо, емоционално и сексуално здраве. Насладете се на пътуването на вашите рефлекторни зони, които съществуват в най-дълбоката и чувствена зона на тялото ви. Яйцата могат да ви помогнат да възстановите връзката си с тези зони, които в западния свят наричаме срамни части и да ви върнат към екстатичната страна на живота.

Ако искате да се сдобиете с ваше яйце, пишете ми на deviflow108@gmail.com